site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

September 2019
P T S Č P S N
« Avg    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Krejanov memorial 2019

1.09.2019 ob 20:40, avtor deejay

Tik pred štartom od zgoraj :)

Tik pred štartom od spodaj :)

Koroško svetovno prvenstvo ga imenujejo tisti najbolj zagriženi, tisti, ki vse podredijo k temu, da bodo na ta dan, ko bo Krejanov memorial v najboljši formi :) In takšnih je kr nekaj. Letos je druženje, tekmovanje, razkazovanje moči in koles :) potekalo zadnjo soboto v avgustu. Prvič v 19 – letni zgodovini. Ponavadi je bil ta dan rezerviran na prvi vikend v septembru, ampak, ker so želeli imeti rezultate in fotke biciklisti že prej, so ga pač prestavili za sedem dni  nazaj in glej ga šmenta, res so rezultati in vse kar spada zraven teden dni prej kot ponavadi.

Zanimivo :)

Prijave

Superman

Krasno vreme je nakazovalo na lepo udeležbo, pa ne samo lepo, ker bomo vsi v kratkih rokavih in hlačah lepi ko šus, tudi število udeležencev bo “tapravo” . Kaj to pomeni, da nas bo preko 200. In res se je #kolesarmeter ustavil pri številki 244. Prevalje je na ta dan spet dihalo s kolesarji. To je tudi dan, ko srečaš kolege, ki jih prej ne vidiš vso leto, tako, da si ponavadi ob slovesu kr voščimo srečnega pa zdravga za naslednje leto :) Itak je treba ob tem tudi nazdravit in stvar postane ko en piknik .  Malo sem že zašel, zato nazaj na bicikl :)

Tamlade koroške kolesarke :)

Ta mladi koroški kolesarji

Ob enajsti uri je bil napovedan štart, glasba je odmevala iz zvočnikov, ko je uradni napovedovalec podal še nekaj statistike, sledila je še županova poslanica in motorji – varovanje so  štartali. Malo za njim pa tudi mi, gasilski avto je imel tokrat glavno besedo, ampak le do naselja Pod gonjami, kjer se je umakne in tekma se lahko prične. Sam sem ob štartu bil ob strani, brez kolesa, da sem lahko naredil par fotografij, potem pa hop na kozo in gasa za rešilcem. Kolona se razpotegne kot jara kača. Prvo prehitim rešilca, kateri je vozil za zadnjim in se le-tem priključim. Prvo zastoj nastane pri viaduktu, takoj slišimo iz pametnih naprav opozorilo, da se zaradi zamaška na kolesarski prireditvi, čas vožnje pod Brinjavo goro podaljša za dve minuti :)

Start v središču Prevalj

Gužva, … ja malo

Nekateri kljub temu tišijo v nemogoče, v zid namreč. Tu gre na nož, čeprav je Krejanov memorial rekreativna prireditev, vsaj tako piše na plakatih, ki vabijo nanj, mislim, da je to le na plakatih :)   Par ostrih besed se sliši,  ” kam rineš bizgec ” :)   … kot  tudi nekaj opravičil, ” sori bejba, mudi se mi ” … in že je vse po starem, tišina, več ali manj se sliši le, škripanje moje koze :)

Huda lukna, mislim ozka lukna :)

Gasaaaa

Ob poti prve tehnične težave, malo ponagajajo menjalniki, določenim “šlauhom” je potekel rok trajanja,  kar pa je na takšnih druženjih nekaj normalnega, skoraj enako, kot so padci, tudi brez teh ne gre, na žalost.

Prvi brehhh

Mimo kmetije Rojak lepo na izi, malo klepetamo, da čas hitreje mine, tu se odpro prvi lepi razgledi. Pot se počasi vzpenja ob vznožju Brinjave gore, kjer nas na vrhu pričakajo prvi navijači. Zdaj sledi kratek spust, kjer makedam podlaga preide v asfalt.  Ni ga veliko, ampak je, Godčeva ravna  odsek, ki se ga najbolj veselim, predvsem zaradi domačinov, kateri vedno postavijo mize :)   in na mizah, … tk bom rekel, če ste bili kdaj na Franji, kjer so okrepčevalnice res založene, no tu je podobno, le da na njih ni kemije, same domače stvari, mošt, šnops, borovničke, sokovi, domača potica, domači keksi, zdaj ne vem, mogoče so bili tudi grumpi :)   js sem se “zagledal” v mošt :) , nazdravil, ruknil, pozdravil se zahvalil in odbrzel naprej.

Prvi navijači bi bili najjači, če ne bi bilo Hudobnikovih :)

Kmalu konec asfalta

Šank pri Hudobniku na prostem

Edi s katerim sva šla do tukaj skupaj mi je ušel. Ja, ko ne ve, kk pomaga to, prav zato ga hitro ujamem nazaj, prvo jih slišim, kaj so mi dali, da tk grem, potem pa se umiri in prizna, da mu je pa zdaj žal, da tudi on ni ustavil.  Ampak, saj veste, priložnost zamujena, ne vrne se nobena, skoraj nobena :) včasih maš “rpico”, pa ti vseeno rata.

Koroška idila

Med naju z Edijem se nekak vgužva Alenka :) , s katero “rečemo kiro”  še najbolj smo “zašinfali” zadnji breg , ki pa to sploh ni. V glavnem relacija kapelica nad Šentanelom in do pričetka spusta je začaran del. Goniš in goniš pa to ni dovolj, prideš izza ovinka in spet ni ne kraja ne konca te ravnine, zahrbtne ravnine. In ko že misliš evo jo, pogoriš  na celi linije. Še se bo treba malo pomatrat. In ko jo vidiš, zavriskaš, če bi imel ob sebi kakšen inštrument, bi še zaigral nanj, čeprav ne znam igrati. V glavnem , veselje je neizmerno, pri nekaterij je opaziti tudi solze sreče :)   katere se pri spustu komajda posušijo.

Edi in Alenka na zahrbtni ravnini

Zdaj gre še samo navzdol, makedam in na zadnjem delu asfalt.
Letos sta bila zadnja kilometra speljana po levem bregu Breznice, hitrosti so bile zato še nekoliko višje, nevarnost za nesrečo, poškodbe pa nekoliko večja. Hvala bogu ni prišlo do kakšnega padca, bilo je na cilju nekaj manjših odrgnin, ampak brez tega ne gre, te so vedno.

Rida v desno

Silvo je par fint pokazal, tu je šel po sprednjem kolesu :)

Ob prihodu v cilj pa, čimprej najti šank :) Vročina je bila tokrat huda in je terjala dehidracijo. Ko se spije pivo, ter normalno zadiha,  pa čvek, čestitke in spremljanje spremljevalnega programa. Tudi letos so nažigali Johnny and Tex Band, vso zadevo pa je popestrila Dunja. Sledila je podelitev nagrad, žrebanje dveh koles, vmes pa se je dogajalo, padale so runde, jedle so se testenine in sklepala poznanstva :)

Ti so imeli srečo, so dobili senco :)

Čin :)

Krejanovega memoriala je konec, zdaj je čas za analizo, kje smo ga kiksnili, bi šlo še hitreje, bo treba menjati bicikl… časa imate samo do sobote, ko bo v bližini nas potekala nova kolesarska prireditev, S kolesom okoli Uršlje gore. kakšno bodo tam zrihtali vreme, kaj se bo pilo in kaj jedlo žal nimam podatka, če se boste dogodka udeležili, pa le poročajte.

Stari mački


Dunja se predstavi

Zahvala za izvedbo Krejana absolutno pa gre Petrolu, zavarovalnici Sava in trgovini Enduro, pa še kateri se najde, pa se ga žal ne spomnim, to so absolutni sponzorji. Za našo mizo pa smo imeli močnejše , pivovarno Laško, Nikon in pa Rakija to go :)

Eden od sponzorjev mize :)

Na zdravje in srečno na cesti do zadnjega vikenda v avgustu 2020, ko bo na sporedu dvajseti po vrsti, Krejanov memorial.

Absolutno najhitrejša Teo in Blanka

Biciklistični pozdrav


Rezultati

FOTOGALERIJA

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto, Foto utrinek, Slovenija, Zabava, mtbkoroska-novice, vse o biciklarjenju, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !