site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Avgust 2019
P T S Č P S N
« Nov   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Skok na Strojno 2019

25.08.2019 ob 12:47, avtor deejay

Ho”čmo več ljudi ob prijavi :)

Ho”čmo cesto, ho”čmo kolesarsko stezo do Dravograda in ho”čmo en bicikl skok na Strojno :)   Pol pa se najde junak en reče, pa ka vi še ho”te, nč več, sam to.
Slednjega smo dobili, Skok s kolesi na Strojno, na AC bo treba še počakati, lopate, ki bi morale biti že zdavnaj zasajene, se namreč še iščejo, so se zarasle med plevelom, za kolesarsko do Dravograda, bemtiš to pa ne vem, bo pa, če bomo vztrajni, no ja, vztrajnost bo šele na drugem mestu, tečni moremo bit, ko šus, ne ko šus, pri nas rečemo ko “drekmuha”  :) bi rekli pri nas,  potem nam bo pa mogoče le uspelo, da bomo brez skrbi oodvrteli pedala do krožišča pri Kovtrovem moJstu :)    kje lahko gremo levo al pa desno :)

Ni se vlilo pred štartom, “vscalo se je”  Zofkaaaa ne ga srat sred poletja ;)

Zdaj pa zares. Da smo biciklisti na našem koncu “žejni” kolesarski druženj, je pokazal ravno včerajšnji Skok na Strojno, kot so ga poimenovali po zdaj že kultnem Skoku na Uršljo goro :) :)

Organizator Mladinski svet Ravne je v sklopu Ravenskih dnevov zadel v polno. Že na krstni izvedbi kolesarjenja se nas je zbralo kar 96 kolesarjev, kateri smo imeli v glavi le en cilj, priti čim hitreje na enega rosnega. Ok ne bom pisal v svojem imenu :) cilj je bil prispeti na Strojno čim hitrej, čim manj utrujen in da si izgledal čimbolj “fejst”, kajti tu so bili fotografi in kamere lokalne TV :)

Skozi Reka Graben po naše, sicer Strojansko reko

Štart je bil ob uri, točno 10.00 . Čeprav je začelo tik pred deseto deževati, ma ne deževati, “uscalo” se je kot bi bil sodni dan. Ampak le toliko, hvalabogu, da nam je namočilo traso in da so tisti, ki so koristili zaveterje bili pošteno mokri :)

Kot že rečeno se nas je proti vrhu podalo 96 kolesarjev. Deset je bilo pogumnih žensk, za katere je bila 9,5 km dolga trasa, na kateri je bilo potrebno premagati še 547 višinskih metrov mačji kašelj.

So  se pa to  soboto na vrh tovorile tudi baterije, slabih 40 kilogramov so jih pripeljali fantje in dekle,   se pravi, da je bila poleg cestnih in gorskih koles tudi kategorija e-bike.

Fridi in Adi v akciji


Zasledovalec

Sama trasa je zanimiva, od začetka se cesta nekoliko dvigne, toliko, da je potrebno “delati” se vmes skorajda poravna in te na zadnji tretjini spet “vseka” po nogah. Grizeš, se trudiš, bincaš, dihaš, se oziraš, če ti kdo sledi itd itd. Je pa od letošnjega leta v celoti asfaltirana in je postala pravi magnet tudi za cestne kolesarje, saj je sam vzpon začinjem s čudovitimi razgledi po prelepi Koroški.
In kar čutim na vodi :)   da se zna ta prireditev, v kolikor se bo obdržala imeti lepo prihodnost.

Polepšan prihod v cilj :)

Za simbolično prijavnino smo dobili več, kot bi si lahko želeli. Na vrhu pijača, jedača in pa čip. Ja bili smo čipirani, točno so vedeli kje se nahajamo, kaj počnemo, s kom to počnemo, če je tudi tisti drugi bil čipiran :)

Prav zaradi čipov so rezultati “takoj”, kljub temu pa je prišlo do nekaj nejasnosti, katere pa so/smo rešili tk, mimgrede, v glavnem na koncu vsi zadovoljni, vsi siti in nihče lačen :)

Igrišče skorajda premalo za vse

In kaj dodati za konec, vse pohvale tistemu, ki si je domislil tega, čeprav je naš nekdanji president kluba Simon dejal, da ko bo asfalr do vrha Strojne bo klub organiziral vzpon do te idilične hribovske vasice Strojna. Ampak bil je par mandatov na mestu predsednika, asfalta pa od nikoder :)   Kakorkoli, mladinski svet Ravne zaslužili ste si en velik JA od vseh 96 udeležencev, da lahko prireditev izpeljete tudi v letu 2020 :)

Absolutno najhitrejši , Rajko, Rok in Tadej

Absolutno najhitrejše deklice :)   Maruša, Blanka in Ana Vita

Lepo lepo za pogledat, miška – desni klik – pokaži sliko

Se vidimo prihodnji teden na Krejanovem memorialu

lep biciklistični pozdrav

FOTOGALERIJA

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto utrinek, Slovenija, mtbkoroska-novice, vse o biciklarjenju, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !