site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

September 2018
P T S Č P S N
« Feb   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Krejanov memorial 2018

17.09.2018 ob 13:26, avtor deejay

Pred štartom nastop skupine Zvita felna :)

Krejanov memorial, oziroma Koroški GP v gorskem kolesarjenju je za nami :)
Imel je nekaj čisto frišnih fint, bi rekli tu pri nas. Slavisti bi temu rekli,  novosti :)   Kot prva je bila ta, da je uspel v drugo. Na prvi datum je bil napovedan namreč vesoljni potop za Prevalje, tega hvala bogu ni bilo, Prevalje še vedno stojijo, tudi cesta se še vedno obnavlja, skratka vse po starem :)
Druga finta je bila, da smo pognali v kontra smeri, se pravi, tisti, ki tega niso vedeli, so se postavili pred startno črto, drugi kontra :) in so se gledali, rekli pa nič. Na koncu je le prevladala tista nova trasa do naselja Pod gonjami.

Neučakani, že postavljeni v smeri vožnje :)

In tretja finta, letos prvič premierno so z fizikalci, to so tisti, ki so na biciklu odvisni le in zgolj od svoje pripravljenosti, štartali tudi električarji, oz po domače štromarji. Ti pa so svoj čas bili fizikalci, sedaj pa jim je v pomoč akumulator. Se pravi, gonijo za hec, šibajo za res :)   O e-bajkih je govora, ni jih bilo sicer veliko, bili pa so.

Na Krejanovem memorialu se je veliko za pogovoriti, tako v živo….

…..kot tudi po telefonu :)

Krejanov memorial še vedno ostaja prireditev z dušo. To lahko potrdijo tisti, ki se ga udeležujejo, ki na njem ne smejo manjkati. Za to se prestavljajo rojstni dnevi, poroke, krstitja :) v naši družbi, so nam celo poslali dopis, da tisti, ki se ga bodo udeležili, lahko to storijo bp, čeprav se je pisala delovna sobota :)

2x 5 perov častim potem je rekel in pognal :)

Skratka, vsi, ki so želeli so pognali ob enajstih, kot je bilo dogovorjeno. Zaradi gradnje prevaljške hitre ceste :) se je peljalo po stranskih cestah do naselja Pod gonjami. Tam so se uštimale ure, pojedel prvi ali zadnji gel :)   spraznili pretežke bidone in voilaaa :)   gasa pod Brinjevo goro. Trasa ostaja vseskozi enaka.

Pod gonjami smo ustavili, si naštimali očala in pognali :)

Juhej :)

Testirali viadukt pod Brinjevo goro, genau za tri bicikle :)

Prvo mlinčkanje pod Brinjevo goro,  ko prispevo na vrh, se cesta nekoliko spusti, tu lahko naredimo požirek, dva in makedam dobi asfaltno prevleko, ne za dolgo…hvalabogu. Od tam poteka rahli klanec vse do Godčeve ravni, kjer pa se cesta skorajda položi.Sam jo prevozim v prijetnem klepetu. Sosed je namreč nabavil nove šolnčke in jasno tudi bicikl :) Vse se sveti, vse je novo, se mi zdi, da ga je še bicikl pomladil za enih deset let ;)   v glavnem o elektriki še ne razmišlja. Pravi, da je to temo oddelal že v rajni Jugoslaviji, ko je obiskoval elektro šolo, zdaj hoče biti in ostati fizikalc :)

Evo pikeca, zaradi varnostnih razlogov ne objavljam cele fotke…vse se je svetlo :)

soseda , pa se vidiva na Krejanu :)

Čreda v galopu :) fajn za pogledat

Če imaš do tam prihranjene še kaj energije, ga lahko prav fajn nakuriš, treba je le paziti, da se ne skuriš. Tukaj še naprej veselo klepetam, pravzaprav sogovornikov počasi zmanjka, vem ja, težko se diha, še težje govori :)
Ko malo potegnem, slišim, da se za menoj vrtijo tudi druga kolesa, vzamem kamero, posnetek in ….pač lokomotiva :)

proti kmetiji Godec

Čisto tiho so bili :)    aaaa, pa sem jih

Kajti na najvišjem vrhu dela trase, pri Žirovnikovem križu pod Strojno sledi strm spust. Tukaj se malo nadihaš, še želiš peljati hitro in predvsem varno, se tudi navzdol nadelaš. Tukaj ujamem sijočega našega šefa. Sam pošpega proti meni in ko zagleda mene spregovori :)   Da mu bo ostal spomin na drvenje proti zaj….ovinku številka ena, ga pri hitrosti 40 + pofotkam. Potem mi ne da miru, ko cek se prilepi zadaj za mano in kontrolira, kako potekajo prestave pri meni :) Mislim, da je šlo vse tako do kapelice nad Šentanelom.

Žirovnikov križ, do vrha Strojne je od tu tri veslaje desno :)

Evo tebe :) pa del moje kramparce :)

Sledi del, ki bi mu lahko komot rekli zahrbtna ravnina :)   Gre za ravnino, ki to ni. Občutek mehke gume verjetno poznate, evo, to je to, tišiš, pa ne gre. Menjaš dol, pa ne gre kaj boljše… Samo prosiš vsemogočnega, da je to samo trenutni feeling in da bo kmalu spet vse ok :)    Tukaj mi gre ok, dohitim še nekaj sotrpinov in skupaj dočakamo tisto o katerem , po katerem vsi skupaj hrepenimo :)   To je konec “ravnine” in končno spust vse do cilja, brez enega samega klanca . Samo down, down in down. Tu mi pri prestavljanju na veliko šajbo spredaj, ja še vedno imam spredaj tri šajbe :)   pade veriga dol…eeee jebi ga, ustavim, ne vzame mi veliko časa in že sem med kandidati, da pridem v enem kosu do cilja ;)

Po moje je imel tudi on težave z mehko gumo :)

Križišča so fajn pokrita s prevaljškimi prostovoljnimi gasilci, kateri že leta skrbijo za varnost na poti. Za navzdol opažam, če se prejšnja leta niso toliko upali, je zdaj bolj izjema tisti, ki ne upa spustiti. Tako da navzdol leti. Ok po ovinkih se vidijo “špure” od bremz, nekatere vodijo na travnike, druge v poglobljeno muldo :)   ampak na koncu, na cilju ni kakšnih hudih poškodb. Vedno se izteče, tako kot se mora, po željah nas udeležencev in verjetno tudi organizatorja. Kateri je letos naredil še eno finto :)

Na Klemenu oz. že skoraj na cilju :)

In iz Klemena proti cilju – Prevaljam

Kjer se bijejo zadnji boji za dobro uvrstitev :)

Finta Mohorič, znana iz bicikl krogov  (levo zadaj :)


Prevzem majice ob vrnitvi štartne številke/čipa te “obogati” še z darilno vrečko in simbolično nagrado. Letos majice posebne barve, čedne :)    Prostor kjer poteka zaključna podelitev priznanj najbojšim, najstarejšim, najmlajšim, najlepšim. Podelijo tudi nekaj bonov trgovine Enduro, žrebata se dve kolesi. Opet kolo dobi vsak dvestoti udeleženec. Johnnyin Tex band nažiga da se iskri. Mimi je v efektu, letos plesočih in migajočih hostes ni, gospodarska rast še ni dovolj velika, ampak ko bo, se bodo tudi te vrnile, po moje :)   nekaj so govorili o debelih kravah, mogoče je to to ;)

Bolj govorim, da bi imel lila majico, bolj me sprašuje katero cifro :)

Odlično vzdušje

Band v živo, kake kasete pa cd-ji :)   fajn nažigajo

Ampak, kdo bi se zdaj obregnil na to, res, da nas razvajajo na tem Krejanu že vrsto let, ampak odličnem vzdušju konec koncev tega niti ne pogrešaš. Še vedno ostaja prireditev kot se šika. Poznavalec in oboževalec Krejanovega memoriala mi na štartu namigne, da bo prihodnje leto Krejanov memorial dvajseti po vrsti, uradno 19-ti, ampak če zraven prištejemo še prvo kolesarjenje po poteh Blaža Mavrela je to to. Menda :)

Žiga in Slavko, razlika v letih 75 ….bravo vi2

Najhitrejši sta  s progo 30 km opravila Rok Naglič in Teja Plantak, pri štromarjih sta  bila to Dejan Šumnik in Zlata Lodrant, najstarejši udeleženec, naš stari znanec Slavko, najmlajši, najpogumnejši pa naš novi znanev Žiga.

Teja in Rok razlika v letih +9 :)

Na koncu še zahvala, čestitali smo že. Brez dobre organizacije tu ne bi šlo, tako kot gre, krivci za to so, občina Prevalje, trgovina Enduro, Miran Klančnik and friends, katerih je kr za en minibus, prostovoljni gasilci iz Prevalj. Za fotografije, ki so letos nastale ob in na poti pa sta poleg mene kriva še Danilo in Petra iz fotografskega studia Ostrina :) Vsi ti so poskrbeli za 203 udeležence prireditve…bravo

Jože pravi, da se ima na Koroškem prekleto fajn, sploh ne vem, če je šel domov po koncu prireditve ;)


Ekola pekola, to je to za letos  iz moje strani. Veselim se naslednjega Krejanovega memoriala, hkrati pa izkoriščam priložnost, da še pozdravim vse, ki me poznajo :) :)
In vabim vse, ki so že bili in  tudi tiste, ki še niso bili,  na našo tradicionalno extra cool turo S kolesi na Uršljo goro, katera se bo tudi letos zgodila 31.10 2018

Pa na zdravje

pa naj bo še enkrat :)

ok, čin, zdaj pa ne bom več, ostale fotke v fotogaleriji :)

Za konec pa še rezultati in fotogalerija

FIZIKALCI

ŠTROMARJI

FOTOGALERIJA

Biciklistični pozdrav

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Aktualno, Foto, Foto utrinek, Slovenija, Zabava, vse o biciklarjenju, Šport | 3 komentarjev

3 odgovorov

 1. miran pravi:

  Branč, ne berem vejko blogov, ampak tvojega pa vedno z veseljem. Vedno zelo duhovito. Pa svda fotografski studio Ostrina je tut naredo svoje.

 2. deejay deejay pravi:

  :) hvala
  vedno je fajn na Krejanovem memorialu

 3. johc pravi:

  felna Koroško
  felga Ljubljansko
  ali feltna Gorenjsko

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !