site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Februar 2018
P T S Č P S N
« Nov   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Skupaj na UG 2018 …uizi

12.02.2018 ob 12:34, avtor deejay

Datum, 10.2. 2018 smo določili že v začetku januarja. Dobro vemo, da se to lahko planira, vsaj za takšne ture, kot je naša Skupaj na Uršljo goro, kako že pravijo, slabo vreme ne obstaja, so samo slaba oblačila :)    Približno tako nekako gre.

Sto let se niso videli, toliko so si imeli za povedat :)

V glavnem rečeno – storjeno. Obljubilo se je, da se vsi tisti, ki so pretekle sezone bili z nami predvsem zaradi druženja, dobre volje dobimo še enkrat “kr tk” , da ga skupaj mahnemo na našo Goro. Naših skupnih skokov namreč v tej sezoni ni, da pa navada ne pride dol, se nas je naklanfalo, nabralo, dobilo kar okoli 40, iznenada. Naziv najdaljši je pripadal Jožetu, najdaljši zato, ker je prišel iz najbolj oddaljenega kraja, Polzele, prišel je tudi najhitrejši iz prejšnje sezone v svoji kategoriji Dieter s svojim podmladkom  iz sosednje Avstrije, potem ekipa Vzajemne, pa naši sponzorji iz preteklih sezon, Jaka, Irena, Stanka je poslala kar svojega zastopnika ;) , skratka pisana druščina od vsepovsod.si :)

Se mi zdi, da ga je poskušal hipnotizirati ;)

Da malo podebatiramo, naredim kakšno fotko in na koči na vrhu kaj popijemo, tudi jedli smo, da se ne bo donator Vladek vpiknil v to :)   Ker se sam žal ni mogel udeležiti skoka, ja je zrihtal zdravniško opravičilo. Nam je dal popotnico, narezal “macesen” in vse kar spada zraven ;)

Brez prehitevanja, lepo po vrsti

Dobili smo se kot ponavadi, ob osmih na parkirišču ob Ivarčkem jezeru, tahitrih ni bilo, ker pač ni šlo na čas. Z nami se je tokrat prvič po petih letih podal tudi Simon, kateri je sicer skrbel s svojim Buchbookom na vrhu, kjer je popisoval prisotne, Danila žal ni bilo, je bil “službeno” zadržan…..presneta penzija :)

Začuda, sem tokrat na uro čisto pozabil, če se je v prejšnjih letih tempiralo na 8.00, je bilo tokrat že nekaj minut čez, ko so  pohodniki, kar sami od sebe zagrizli v breg :)

Ko Kitajci na Prešernovem trgu :)


Pot je bila….snega do gležnjev, ne še več, do kolen…hmmm, še višje …do ja….piiiiii …je zapiskalo :) :)    veliko v glavnem, prava zimska idila.

Sam sem startal zadnji, kot vedno, da navada ne pride dol in se držal zanimive skupine, kjer smo kupovali sedežno, enmal kuhali, prenavljali kuhinjo, govorili , pravzaprav sem sam bolj poslušal o tekoči problematiki. Vsake toliko časa ustavili, zadihali, izmenjali vtise o domačih rcnijah in gremo naprej.

Najmlajši udeleženec Oskar, brez problemov do vrha , čestitke

Tokrat se je šlo res uizi :)   približno dve uri hoje, brez, da bi bilo potrebno dihati na škrge, fajn pogovorni tempo in smo prispeli na vrh.

Tokrat nam naša Uršlja gora ni postregla s vso svojo lepoto. Po sonce je bilo treba še višje od 1699 , nam se ni dalo :)   Smo raje obsedeli, tokrat sam nisem imel tiste običajne gužve s popisovanjem preverjanjem udeležencev po knjigi, žrebanjem nagrad….je bilo govora dovolj, tudi o pospeševalcih :)

Že sama narava tk lepa :)


So nam šli pa v koči na roko in vsem udeležencem regresirali čaj :)   O samem vzdušju ne rabim govoriti, bilo je lepo. Nasmehi na obrazih so povedali svoje.Dokler smo še bili na številu je sledil še obvezen foto šuting, katerega nam je kljub megli nekako uspelo spraviti pod streho :)

Ker pa je bila pustna soboto, je bilo med nami kar nekaj šem, bemtiš še konja so privlekli na vrh :) Kužki so tako redni gostje , muce malo manj, ampak tokrat so bile tudi te :)

Haski :)   tu je bil že dober ;)

Dve natupirani s pajki  :) in Kojn  brez cesarja …ga pije :)   the best

ihaaaa :)

Omeniti še velja, da je bil naš starostni razpon spet ….od tu do tu :)   velik, od najmlajšega 7 let starega Oskarja, pardon 7 let in pol mi je rekel potem, do najstarejše Gretke, Metke al Cvetke saj ne vem katera je bila :)   o letih tukaj ne bi, ker žensk se ne sprašuje , saj veste,  večne mladenke in prav je tako, skratka vsakemu moj poklon. Pot ni bila najlažja, je bila pa lepa.

Gasilska brez gasilca, je čakal v koči :)    požarno varstvo


Zahvalil bi se vam, da ste se v tolikšnem številu udeležili skupnega pohoda na našo Uršljo goro, ker je bil odziv nad pričakovanji se kaj lahko zgodi, da ga pihnemo na goro še enkrat…..o tem boste seveda obveščeni preko naše skupine Skupaj na Uršljo goro.

Ta dan ni bil njegov, je omagal ;)


Do takrat pa uživajte v lepotah, katere nam nudi naša bližnja okolica, veliko jih je, zastonj so pa še pomagajo, ko tavžentroža ;)

Se vidimo

FOTOGALERIJA

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Aktualno, Foto utrinek, Zabava, uršlja gora | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !