site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Julij 2017
P T S Č P S N
« Jun   Avg »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Black Hole Maraton – Črna lukna 2017

24.07.2017 ob 19:00, avtor deejay

Črna, malo drugače

Čas….. zadnji teden v juliju,

Kraj …. Črna na Koroškem,

Kaj…maraton Črna lukna…ili po engleski..blekhoul marathon :)

Zakaj ….da trpimo, da se matramo, da preklinjamo….da nas vrže po tleh … skratka, da se imamo fajn :)

Slikanje z medvedom je bilo na ta dan brezpačno :)

Letos se je zaradi zaprtja hiše, koče, restavracije v Mitneku, start premaknil  nazaj dol v Črno, bolj natančneje k medvedu :)

Tako je bila Črna na Koroškem na ta dan pod okupacijo, kolesarjev. Mravljišče je od devete, ko sem prisopihal v Črno pa tja do desete, ko je Kalči po več neuspelih poskusil le “zakurblav” svojo frizirano štirko :) naraščalo. Pravzaprav se je bilo v tem času z osebnim vozilom prav težko premikati skozi center Črne. Ampak kdo bi se :)

Vrtečih koles, tk od oka :) preko 200 in prav vsi udeleženci niso vedeli , kje točno bo šla trasa. Okej za približno jih je vedelo nekaj, prav točno pa  nihče. Kar se je tudi videlo pri zadnjem spustu nad Mušenikom, ko so bile špure kr po celem gozdu :)

Malo jih je pa bilo strah :)


Malo še in bo šlo zares

Da se vrnemo na začetek….s svojim kratkim in simpatični nagovorom nas direktor dirke opozori na vse pasti maratona…še posebej mi ostane v glavi tisto….” blackhole maraton ni kr tk en maraton, je zajeban maraton, zato pazite nase…” .  Malo čez deseto poženemo, čez Črno v smeri Mušenika, kjer po slabem kilometru zavijemo levo. Sledi prva pavza in brutalen štart v klanec. Ampak ok, za vse je enako se tolažim….po kakšnem kilometru, ko asfalt zamenja makedam se cesta položi.

Mušenik, štart št. 2

Zdaj gre lažje, komot lahko klepetamo vmes, kar pomeni da situacija ni kritična. Ponavadi je pač tako, da dokler lahko še govoriš je vse ok, ko potihnemo so se razmere že zaostrile, sedaj lahko poslušamo samo še globoko dihanje sotrpinov. Če smo sami, slišimo samega sebe….ko še tega ne slišimo več pa pomeni, da je znak za rdeči alarm :)   kar pomeni ustavit, pregledat bicikl, it lulat, če te prtisne …. itd :)   V glavnem nadihat se in zadihat s polnimi pljuči.

gasaaaa :)

Tisti, ki ste bili in že vozili BH tako veste, kako je bilo.  Za tiste, ki tega še niste okusili…. Ni to nekih avtocest, nekaj malega je asfalta, zanemarljivo, nekaj makedamskih cest, ostalo so single po črjanskih gozdovih.

Naš prvi gorski cilj je Pikovo, ko smo že skoraj pri njem pa….zakaj bi bilo do njega priti tako enostavno, če pa lahko gremo tudi po “dalšnjici” :)    Za kmetijo Petek, zato zavijemo v gozd…in naredimo en fajn olimpijski krog do koče na Pikovem, kjer je tudi prva špricer pavza.

Ko pogledaš od spodaj navzgor je kriza, kontra pa olajšanje :)

Sledi nagrada za matranje , ko  ti potegne še  bicikl pod električnega pastirja, kateri se namota na zadnji menjalnik :)   Ob tem seveda upaš, da je napis “pazi el. pastir” le za okras. Žal ni, bolj ga želiš odmotati, bolj te opozarja, da je pod napetostjo, še kolega, ki se vrže v reševanje jih dobi po p…. :)   Ampak na koncu vse rešeno, pastir opravlja svojo nalogo naprej, mi pa tudi.

Od tu so nam tistim, ki smo že bili tu, poti znane. Enoslednic kar ne zmanjka ..in prav fajn je tako…ko pokukam na števec, mi ta pokaže, da bi bil že čas za ohladitev, katera sledi kar hitro. Če je bila prejšnja leta na sredini trase  je zdaj pri koncu.

Saj nas po izhodu iz jame čaka le še manjši klanec do ovinka, kjer je tabla 30 links v šumo, 50 rechts..po makedam cesti naprej. Js sem zraven talevih in skrenem v šumo. Še prej pa dva redarja poprosim za požirek vode, če jo imata seveda. Mi prvo ponudita pivo….kako prijazno :)   sam se odločim raje za vodo, naredim požirek in v breh 10 metrov…nakar sledi le še prosti pad v Mušenik :)

Pred vhodom v rov….

…. in v njem

Uh, skoraj bi pozabil na lukno :)

Lukna je bila letos v lužah, mokra kot še nikoli :) Je pa letelo skozi njo. In prav fajn občutek, ko priletiš iz visokih temperatur v hladilnik….v katerem se v nekaj kilometrih že pošteno ohladiš in se spet “izstreliš” v kotel…kjer se kuhaš in cvreš :)

Mission completed, vesel, da ni bilo padca in da je bicikl svojo nalogo opravil brez okvar. Je bilo pa zanimivo, da sem po osvežitvi na prizorišču dogodka hotel s kolesom v bližnji črjanski vodotok :)    ampak ni šlo, je zadnja guma izpustila dušo….. :)   V pravem času, na pravem mestu :)

Defekt…potem :)

Na cilju se prizorišče hitro polni, djBoris veselo navija muziko, osebje Kurnikove picerije ima kr gužvo in na koncu se še vlije, ne vlije, utrga se oblak nad Črno. Zalije par hiš, zalije Borisovo feršterkarijo, sproži se nekaj plazov, ampak do podelitve vseeno pride. Pri tem pride še kako do izraza Kalčijev globoki glas. Nisi ti brez veze pel pri MPZ Črjanski medvedi ;) Pozabiti pa ne smemo niti na pogostitev slaščičarne Poljanšek, vam sam rečem, niso šparali ;)

Ko ne veš več kaj bi še sprobal

Ko ni šel več, ga je Kalči kr nosil,  APN 6 letnik 1996 :)

Ob razglasitvi se odpre tudi nebo, posije sonce in konec kot v pravljici, tisti, ki ste bili že veste na kaj ciljam :)

Pohvala organizatorju in vsem, ki se trudite pri tej zadevi, za katero vem, koliko je potrebno enega papirovja, ljudi, prijaznih sponzorjev itd itd…. Bike Festa pa s tem še ni konec na njihovi spletni strani lahko najdete kaj vse se bo v tem tednu še dogajalo.

Skupno najhitrejša na krajši preizkušnji

Skupno najhitrejša na daljši trasi

Še se vidimo prihodnje leto, na enem najbolj z…. maratonov v Sloveniji in širše :)

Biciklistični pozdrav

FOTOGALERIJA (klik)

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto, Foto utrinek, Slovenija, Zabava, mtbkoroska-novice, vse o biciklarjenju, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !