site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Junij 2017
P T S Č P S N
« Mar   Jul »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

37. RKM Tri Srca Radenci 2017

6.06.2017 ob 18:19, avtor deejay

Da prvo razjasnim kratico v naslovu :)
Gre za rekreativni kolesarski maraton, katerega organizira kolesarska sekcija pri ŠD Radenci. Rekreativni pomeni, brez merjenja časa…uradno, neuradno si ga itak vsak ” merka “.

Ne gre za žegnanje biciklistov, ampak…

Rekreativni kolesarski maraton Tri Srca – Radenci

Gre za slikovit cestni maraton, kjer lahko uživate ob prelepih pogledih po okoliških gričih. Tam jih imenujejo Vrhovi. En kup jih je in opazovati jih je lepo, malo bolj zaj…. jih je prekolesariti, še posebej ob včerajšnjem vremenu, kjer je sonce neusmiljeno pripekalo. Ko si pa že prišel na ravnino, kjer bi lahko vsaj malo počival, pa ti je dal veter “vetra” :)
In spet si lahko bil boj sam s seboj.

Tik po štartu

Pri nas v kolesarskem društvo se ga udeležujemo že dosti let. In leto 2017 ni bilo nobena izjema. Tokrat nas je bilo 21, od najmlajših do malo manj mlajših…o letih raje ne bi, da ne bom dobil slučajno kakšnega sporočila z neprimerno vsebino :)

Lepa okolica

V Radence smo prispeli uro pred pričetkom, pravega mravljišča še ni bilo, lepo v miru smo dvignili “darilne pakete” in se šli spravit. Tokrat se je pognalo prav izpred lovskega doma Radenci in po nam že znani trasi.

Aufzicanje :)

Do prvega hribčka vse ok, vsi s polno močjo :) ko pride prvi klanček pa se pričnejo vrstiti odstopi, sestopi in čisto malo tudi preklinjanje :)   Ampak ni panike, jeza hitro mine, klanec se hitro poravna in že šibamo naprej. Poleg žgočega sonca je naš neprijatelj tudi veter. Ne pomaga, če se skriješ za koga, če pa piha 90 stopinj na pedale :)

Ala gasaaaa

Sam se držim manjše skupine, katera se na vsem lepem razpusti :)   in tako odbrcam več kot pol maratona prepuščen samemu sebi, kar niti ni tako slabo. Se vmes ustavim, zamrznem slikovito pokrajino in spet grem naprej. nekje na sredini spet ujamem nekaj kolesarjev s katerim skupaj premagujemo vrhove :)

Ravnica…ne za dolgo

Tako, dvakrat švignemo mimo fit cone, smo pa ja že napol profesionalci :)   Na poti na Rožički vrh…tega bom še nekaj časa imel v glavi pa kriza, vode ni več, sonce v tistem trenutku pripeka neusmiljeno, zdaj še vetra ni več, da bi te hladil.

Grrrrrrr ;)

Ampak, kot naročeno je tu v ovinku desno še zadnja okrepčevalna postaja…..kako sem se je razveselil. Ruknem eno pecivo…zelo dobro je bilo, si nalijem v bidon vodo, in v žep stisnem še dva konca banane, če me slučajno vrže na hrbet :)

Cona odrešitve  :)

In gremo dalje, ko se peljem še po vrhu pa ….pogled na desno in vse je v rdečem. Nasad češenj in ne bi si odpustil verjetno do leta 2020, da ne bi ustavil. In si jih natrgal. Kk pa dobre, hrustljave in ne iz Italije, Španije,,,ampak od tu….iz najtežjega dela maratona, iz Rožičevega vrha :)

Res so domače :)

Teknile so bolj, kot karkoli….Ko počasi spet pohodim pedala zagledam pred seboj sotrpina iz kluba, ki ga smadi sto na uro….v križišču tako redar sploh ne utegne pokazati v katero smer, ko Lojz rukne kr mimo njega naravnost :)    Desnooooo bo treba, se derem za njim in ga počakam.

Lojz v elementu

Sedaj do cilja ni več daleč, lagano sportski vrtiva pedala in klepetava do cilja, kjer je del ekipe že za mizo, polno seveda :)
Počasi se naša miza napolni še z ostalimi udeleženci, ob žrebanju praktičnih nagrad, katerih smo pobrali kar nekaj, čas hitro mineva. Na maratonu je bil naš klub tudi druga najštevilčnejša ekipa, za kar  smo dobili lepo priznanje.

Priznanje za Kolesarski klub Ravne

Priznanje pa si zaslužijo tudi organizatorji, kolesarska sekcija pri ŠD Radenci. In čeprav se  je število udeležencev izpred let zmanjšalo, mi še vedno uživamo na maratonu, nam je fajn in dokler bo tako, se bomo radi vračali v ta del prelepe Slovenije

Elitna ekipa KK Ravne :)


FOTOGALERIJA …klik

Biciklistični pozdrav

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto utrinek, Zabava, miks, vse o biciklarjenju, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.