site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Marec 2017
P T S Č P S N
« Feb   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Bike Festival Portorož 2017

21.03.2017 ob 00:06, avtor deejay

Na Bike Festival Portorož 2017 smo se spomnili zadnji čas. Še dva tedna nazaj ni o tem govoril nihče. ampak, ko se prično vrteti številke na telefonih je hitro urejeno, vse že utečeno. Koliko nas bo šlo, s čim bomo šli, kateri zaščitni faktor bomo vzeli s seboj, skratka vse pod kontrolo.

Enajst se nas je odločilo, da eno soboto namesto Pliberške runde preko meje, naredimo rundo de la Istria :) , prav tako čez mejo, le da bolj južno.  Je prav zanimivo, da je štart v Sloveniji, glavnina vsega maratona pa se dogaja pri sosedih na Hrvaškem.

Priprave v teku


Vse je treba prštimat

Iz Raven krenemo ob šestih, prva daljša pavza že v Slovenj Gradcu :) od tam  je ni bilo vse do počivališča na AC. Kratek skok na minus dva deci in kafe in pičimo dalje. Parkirišče ob marini v Luciji je bilo še skoraj prazno, ko smo parkirali. Šli dvigniti svoje številke, brez barantanja seveda ni šlo  in se šli spravit.

Specialna enota KK Ravne :)


Vreme je bilo, tako tako, malo sonca, pa tiste zoprne meglice, ko ne veš a bi fliknil nase zaščitni faktor pet al deset :) …. je pa bil veter tisti, ki bi bil znati moteč. Ampak kaj čmo, tu smo, da uživamo na biciklu, kolikor se pač da, če z vetrom, pa naj bo z vetrom. Štart, napovedan za 11.00 uro se je prestavil še za nekaj minut. In ko se sliši po zvočniku 3, 2, 1 …poženemo…. vse steče, kot namazano. Osvobodiš se tistega utesnjenega trenutka, ko si v “boksu” in zagoniš.

Vse že nared za štart

Tako je izgledalo iz zadnjih vrst v boksu :)


Preko 500 udeležencev, menda rekord na tej prireditvi, lepo, smo veseli, da smo bili del tega. Štart je potekal v zaprti koloni, kar pomeni, da je na čelu spremljevalno vozilo, katerega je pač potrebno upoštevati in ga ne prehiteti. Tako gre vse do meje s Hrvaško, kjer nam ni potrebno v vrsti čakati niti sekunde :)

Čez Lucijo

Proti mejnemu prehodu

Sledi še krajši klanec in vozilo se umakne. Sedaj lahko tisti, ki to zmorejo potegnejo sto na uro, tisti, ki ne znamo pa slabih 50 km/h ;)   Ker sem štartal bolj iz ozadje lovim svoje sotrpine iz kluba. Počasi jih dobim, rečemo kakšno in že se izgubimo. Posebej sem presenečen nad našo novinko Mojco. Katera je vsa navdušena pozabila na koliko kilometrov gre in od starta do cilja navijala pedala  do konca :)

Več smo na hrvatskim putem :)

Srednja trasa je ravno pravšnja za pričetek sezone, čeprav smo potem obžalovali, da nismo šli daljšega. Saj ko enkrat prispeš v Buje si praktično že v cilju.

Pod mestom je tudi edini “bife” na srednji trasi. Kjer se je kar trlo kolesarjev. Tudi mi smo se počakali in potem šli skupaj proti cilju. Na cilj pridemo nič kaj utrujeni, oddamo številke in v zameno dobimo spominsko medaljo, plaketo in bon za testenine. katere so bile zares odlične, tk so rekli :)

Je letelo ja :)

Sledi še obvezna razpeljava na pivo v Bernardin, treba je pač najti vzrok za pivo :) vmes pa ogled nekdanjega preživljanja naših dopustov, našega fabriškega doma, ki ga ni več. Tam zdaj stoji mogočna stavba, le stari Korotan se še kaže v vsej svoji lepoti. Seveda je bilo treba pokukat tudi na našo plažo, ta je ostala takšna , kot je bila pred tridesetimi leti, vsaj nekaj :)

Po promenadi

Nekdaj fabriški pomol, zadaj namestu starega doma , moderna zgradba

Popijemo vitamine, minerale in gasa nazaj v Marino, kje rže poteka žrebanje nagrad. Nas so tokrat obšle, prav zato smo si rekli, da še nismo rekli zadnje in da se še udeležimo katere od kolesarskih prireditev pod okriljem Bike Festivalov.

Debata o slovenskih ribičih :)

Za konec bi dodal le še to, ki je motilo marsikoga. Organizator je v najavah obljubljal brezplačna parkirna mesta, ni pa omenil kje :)   Tako je bilo treba pri Marini plačati parkirnino in marsikateri se je šel “spuntat” ampak, glas sicer prijaznega varnostnika je bil na mestu. Ko je bil parking pod občino Piran je bilo parkiranje zastonj, zdaj ko ga je prevzela Marina Portorož, pa kasirajo, kjerkoli, kadarkoli, kogarkoli. Za naslednjič vemo, da se tam ne bo več parkiralo. Če dobite toliko ljudi, v takšnem času v vaš okoliš, spoštovani lastniki Marine Portorož, lahko na ta dan naredite nekaj dobrega za nas vse in pustite zapornice na ta dan odprte. Ne pozabite, v oktobru pridemo še enkrat :)

:)

biciklistični pozdrav


FOTOGALERIJA

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto, Slovenija, Zabava, vse o biciklarjenju, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !