site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Februar 2017
P T S Č P S N
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Finale Skoka na Uršljo goro 2016/17

19.02.2017 ob 17:36, avtor deejay

Uršlja gora

Finale naših skupnih pohodov imenovanih Skok na Uršljo goro, se je pričel precej burno. Slab teden pred “skokom”, me pokliče Danilo in pravi, da ima zdravstvene težave. Zaradi tega pravi, ne bo mogel na zadnji skok. Do sedaj smo bili vsi trije člani 100%  na vseh skokih v štirih sezonah. Kaj to pomeni, vemo samo mi trije, kateri imamo vsak svojo nalogo in bi takoj, kakor hitro eden manjka, bila manjša frka. Poskusili smo z okrepitvami, ampak ni tako lahko kot zgleda. Treba je biti vsako drugo soboto na razpolago za vse tiste, ki se pohoda udeležijo.

Toliko hiter štart, da jih aparat ni uspel zamrzniti :)

Uršljegorski gozdovi

Pomeniva se, da poskusiva dobiti nadomestilo zanj. Na finalu je tudi v navadi, da se rezultati vnesejo v preglednice in se naredi končni vrstni red, saj so na ta dan tudi podelitve priznanj na vrhu naše Uršlje gore. Žal ne najdeva nikogar. V četrtek sem na liniji  s Kalčijem, našim in vašim znancem. Zagotovi nam lahko, da lahko v soboto poskuša z avtom priti do “rampe”. In do tja pripeljati Danila, do vrha pravi, bi že nekako šlo.
Naredimo tako, ampak žal, zaradi snega, nesplužene ceste ne gre vse po načrtih. Kalči obtiči, z Danilom pokličeta bližnjega kmeta, Danilo pa pešaka proti vrhu, da bi bil še pravi čas na svojem “delovnem mestu”. … na koncu nam nekako uspe, tudi jaz dobim šerpo, ki pomaga spraviti vsa nagrade na 1699 m.

Ko se nam odpre pogled na nebeško modrino


Še čisto malo do vrha


Tako da velik hvala Kalčiju in Primožu za pomoč, ne smemo pa pozabiti tudi na Tanjo, katero je poslal sam “gospod” in je pomagala pri vnosu podatkov, rezultatov. In na koncu se je nam kljub temu zalomilu pri rezultatih v kategoriji pri moških do 45 let. In to ravno pri  tretjem in četrtem mestu. Tako upam, da bosta Grega in Rajko to razumela. Vem, da je lepo dobiti priznanje na koncu vse vzponom, treba se je pa zavedati, da si te medalje zaslužijo prav vsi, ki so sodelovali pri naših skupnih pohodih na Uršljo goro.

Pogled , razgled


Huh

Uh, sem se razpisal :) za zadnjič lahko . Vremenske napovedi so tokrat spet ustrahovale. Dež bo, meja sneženja se bo spustila do 700 metrov nadmorske višine. Skratka vreme za na kavč :)
Ampak v resnici je bilo vreme za na plažo, Uršljegorsko plažo. Na vrhu sonce, toplo, brez vetra. Železarska pot pa normalno prehodna, na določenih delih poledenela, ampak tega sma že vajeni.

UG Timing in oboževalci :)

72 se Vas je zbralo na parkirišču ob Ivarčkem, nekateri žal prvič in zadnjič. Do vrha smo prišli vsi in ne boste verjeli. Prvič se je popilo toliko čajev, kolikor vas je bilo :) Med potjo sva s Primožem, mojo šerpo, večji del debatirala o poslu, biznismena pač :) Prehitela nekaj naših pohodnikov in se počasi bližala vrhu. Meja med soncem in nizko oblačnostjo je bila tokrat na višini nekdanjega smučišča Ošven. Od tam smo lahko videli modro nebo in drevesa odeta v bela oblačila. Preko noči je zapadlo okoli 10 cm suhega snega in idila je bila popolna.

Na hitro….en tuš :)

Bolj smo se bližali vrhu, bolj so bili razgledi dih jemajoči. In za takšne stvari se splača malo višje, se malo “prešvicati” in potem uživati, brez plačila, niti provizije ne računajo, prav nič.

Najboljši v sliki

in besedi

Zunaj sta Simon in Dušam popisovala prihajajoče. Odhajajočih tokrat ni bilo :) Danilo pa se je že “mučil” za računalnikom v koči in sprotno vnašal rezultate. Med čakanjem na rezultate pa smo podelili še, mislim, da dvajset  nagrad, tako, da je nagrado dobil vsak tretji ( in pol ) udeleženec :)

Leteča Andreja  in …

…leteči Mirko :)

Nagrade so v zadnjem skoku prispevali ; Solni hram, Pohorc servis koles, gostilna Begant, SB Fashion, Kopur d.o.o., Enduro.si,  Avto Center Ravne Peugeot, poceniPrenosniki.si, 20 Prstov, JanArs – Jana Dretnik in Jaka Grabec,  Športno zavod Ravne , aha in UG Timing :)   Prav vsak udeleženec pa je prejel spominsko nalepko, ki ga bo spominjala na našo Goro.

Pri podelitvi priznanj

Ob sončnem vremenu smo na Uršljegorski plaži tudi podelili simbolične nagrade za najhitrejše in uživali ob lepem vremenu. Mimogrede je nastalo tudi nekaj letečih fotografij. Ob samem koncu in po zapeti Zdravljici, pa nas je Janja presenetila z ruticami.
Za konec pa še malo statistike. Na šestik skokih smo popili 498 čajev, prav tolikokrat nam je uspelo Vas prepričati, da ste se povzpeli z nami na Goro. Uživali smo tako v pravem poletnem vemenu, kot tudi v extremnih azmerah, ko smo na vrhu namerili minus 24 stopinj celzija. Razmerje moški – ženske je presenetljivo.  59% proti 41 % . Skupaj se je vseh šest vzponov udeležilo 21 ljubiteljev Uršlje gore. Kar pomeni, da bo treba v delo dati 21 fotografij, katere bodo dobili vsi tisti, ki so bili nami v dobrem in slabem ;)

Tako, to bi bilo vse za sezono 2016/17

Nasvidenje….paziiiii kepa ;)

Na tem mestu bi se rad še enkrat zahvalil vsem našim donatorjem, ki so našim pohodnikom polepšali vzpone, zahvala tudi PD Prevalje, da so potrpeli ob prenatrpani koči, ko smo se podali tja gor in vsem Vam, ki ste bili fizično del tega našega druženja. Za nadaljne skupne pohode se še slišimo, vidimo in rečemo kakšno.

Do takrat pa vabljeni na našo Goro, katera nikoli, ampak res nikoli ne razočara

UG Timing vas na rad :)

REZULTATI (klik)

FOTOGALERIJA (klik)

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Aktualno, Foto utrinek, Slovenija, uršlja gora, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !