site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Februar 2017
P T S Č P S N
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

5. Skok na Uršljo goro 2016/17

5.02.2017 ob 12:22, avtor deejay

A sploh veste, čemu je bil posvečen včerajšnji 5. Skok na Uršljo goro. Verjetno da ne :) Posvečen je bil odprtju Bloudkove skakalnice v Planice. Namreč ravno na ta dan, leta 1934 je bilo odprtje. In včeraj smo tudi mi “skočili” na vrh naše Gore.

Skok posvečen otvoritvi Bloudkove skakalnice :)

58 se nas je zbralo in glede na napovedi, led, voda, domače rcnije in kokakola, je ostalo le pri slednjih dveh :)   Železarska pot je bila namreč čisto normalno prehodna, mogoče le od začetka za vzorec ledu, potem pa za ta letni čas primerno.

Še zadnji zaupni podatki :)

Daj že enkrat da bo osem ;)

In smo šli, pravzaprav štartali, nekateri na polno, drugi z rezervo. Kakorkoli že, minuto čez osem … vse tiho je bilo. Je pa postalo glasneje vzdolž Železarske poti, kjer so, vsaj v ozadju potekale hude debate :)

Jelenček je pristal v drevesu in pustil spomin :)

Še malo in potem vse tiho je bilo :)

Na poti pa poleg našega kužeka opaženo tudi rogovje jelenčka, kateri ni zvozil ovinka in se zakantal direkt v bukev, da bi vsaj lipo izbral, ko je mehkejši les :) V glavnem na drevesu nam je pustil svoj suvenir, ki ga lahko opazujemo, občudujemo in tudi pobožamo, če nas je volja :)

Še en krog, da se čaj malo hladi

Na prvi tankštele brez gužve, to pa menda zato, ker se zamuja za natamko sedem minut.Ja, nč čakat, kar gremo naprej. Bolj smo šli proti vrhu, topleje je bilo, čeprav je vremenska napoved kazala drugače. Ali pa smo gledali kakšno staro napoved :)

Najlepši pogled proti vrhu Uršlje gore


Najlepši razgled iz Gore

Na vrhu namreč sonce, brez vetra, pogledi pa….do koder vam seže pogled, ne velja za daljnovidne ;)

UG Timing tokrat ni imel dela čez glavo, vse je potekalo tekoče, brez problemov. Bilo je celo toliko “fraj lufta”, da je eden lahko šel odtočit, ja, sicer se to ne dogaja :)

UG Timing brez enega člana, je šel…odtočit :)

“Štala ” pred poziranjem ;)

Na vrh je tokrat prva med ženskami prispela Irena Šmid, med moško elito je bil to Jan Tretjak. Tudi tokrat na vrhu ni šlo brez nagrad, katere so prispevali, solni hram, Citroen Center Ravne, PoceniPrenosniki.si in Ski Servis Pohorc. Za čaje pa smo tokrat poskrbeli kar pri UG Timingu, saj je zanje šlo iz sklada, katerega smo prijeli na zadnjem skoku leto nazaj :)   Tako da gre zahvala tudi v tej smeri ;)

Nekaj se dogaja, tam levo :)

Ooooopa ;)

Sedaj nam je ostal samo še eden, zadnji, največji finalni skok, ki se bo zgodil čez slaba dva tedna. Vsi tisti, ki še niste bili, lepo povabljeni, da vidite, kako to vse skupaj izgleda. Na koncu bo tudi simbolična podelitev priznanj najboljšim in žrebanje nagrad vsem prisotnimi.

Posvetilo iz enega od finalnih skokov :)

Se vidimo ;)


FOTOGALERIJA klik

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Aktualno, Foto, Foto utrinek, Slovenija, uršlja gora, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !