site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Januar 2017
P T S Č P S N
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

4. Skok na Uršljo goro 2016/17

23.01.2017 ob 08:42, avtor deejay

Pred štirinajstimi dnevi je nekaj “naših” pohodnikov ostalo doma zaradi strahu pred mrazom, takrat so napovedovali minus brez primere. Zdaj se je ta mraz ustalil, kajti tudi včeraj je bilo podobno, kot pred dvema tednoma, pa nobenega rdečega alarma niso napovedali . In prišli so tisti najbolj jekleni, bi rekli pri nas v železarskem mestu :)
Kot prvi so se na prizorišču “zločina ” znašli kolegi iz Ljubljane,  kasneje izvem, da zato, da lahko dobijo najboljši “plac” na parkingu :) Da so v središču dogajanja že od prve minute. Parkirišče se počasi polni, v trenutku nastane plus, kateri drži potem vse do vrha, na samem vrhu pa še samo poskoči :)

Nervozni, aah kje :)

Iz vrveža kot na kakšni tržnici je pol minute čez osmo vse tiho

Zaradi novega beleženja časov, gre popis hitreje, se pa vsake toliko časa pri kateremu zatakne in pozabi številko svojega čipa , je problem, ker so čipi označeni z do petimi decimalkami, tudi to bomo uredili, … kmalu ;)

Pavza na 1011 metri

Poženemo standardno ob osmih,  v trenutku zavlada tišina na parkingu in to v tolikšni meri, da slišim dihati samega sebe, postaja grozljivo vse skupaj, zato gasa za “mojimi” , kateri pa so tokrat hitri. Prve namreč dohitim malo pred cesto, ki gre iz Ošvena. , to je skoraj na polovici poti, o tem, kako so ga tokrat šibali, je zgovoren tudi podatek, da so bili vsi na broju prej kot v dveh urah. Ja, Uršlja gora ti da krila ;)

Še v senci s snegom pokritih smrek

In ko te sonce boža in boža…

Pot je bila tokrat zasnežena, od samega pričetka in vse do vrha, kjer je bilo snega še najmanj :) Veter pač naredi svoje in ga napiha po svoje. Med potjo pa razno razne teme, tokrat je bila govora o tepkah in delom v sosednji Avstriji, malo je manjkalo, pa bi se me zaposlili, samo zdravniškega bi še moral opraviti :)

Lepote Koroške

Na vrhu kot vedno lepo, ampak tokrat zares pravljično. Sončno, brez vetra, dosti topleje, kot v dolini. tisti, k iso bili prvič, se kar niso mogli načuditi vsem tem lepotam, ki nam jih velikodušno podarja narava. Štarterja na vrhu dobro razpoložena, tudi delegat je bil tokrat bolj prijazen, kot sicer :)
Tukaj je bila tudi naša dežurna fotografinja, tudi ona na gotof si, skratka vse je bilo kot mora biti. Hitro izvem, da sta bila najhitrejša Mateja in Teo, ter javim v “dolino” za tiste, ki vse skupaj spremljajo v živo, treba je biti ažuren ;)

Ko jih prvič zagledaš, štarter, delegat, zapisovalec in dežurna fotoreporterka :) in Piko ;)

Naključno izbrani opravijo antidopinški test :)

Tokrat se na hitro odločimo za gasilsko, saj se je vsem tako mudilo in prav vsak je rekel, pa ravno danes, ko je tako lepo. Ampak nič panike, še dva skoka sta pred nami in če mehur ne laže :) bosta tudi ta dva dneva, kot naročena za pohod na Uršljo goro. Velja si zapomniti termina 4.  in 18. februar.

Gasilska

Tudi nagrade sta, medtem, ko smo se mi potili in uživali, izžrebala Danilo in Simon. Tako, da so bile podeljene v pravem času. Z nami so tokrat bili Avto Center Peugeot Ravne, Solni hram, gostilna Begant,  poceniPrenosniki.si in Športni zavod Ravne.

Umetno zasneževanje :)

Določenim se je mudilo, pa so kr skočili v dolino :)

Sedaj sta  sta nam do konca ostala še dva skoka, karte se lahko še krepko premešajo in prav zanimivo bo opazovati razplet, dokončno pa bo jasno 18. februarja, kjer bomo na zaključni slovestnosti podeliti simbolične nagrade najboljšim in bogate nagrade med udeležence :)

do takrat pa…vam mahamo ;)
Se vidimo, 4. februarja  2017, na parkingu ob že znanem jezeru in vam vsem… že znanem čas.


FOTOGALERIJA klik

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Aktualno, Foto, Foto utrinek, Slovenija, Zabava, uršlja gora, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !