site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Januar 2017
P T S Č P S N
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

3. Skok na Uršljo goro 2016/17

8.01.2017 ob 09:47, avtor deejay

Vse skupaj se je pričelo malo nenavadno. Mrzlo jutro, kot je bilo napovedano, je terjalo svoj davek, ko se pripeljem okoli pol osme na parkirišče ob Ivarčkem jezeru, vse prazno, še stojnice z mandarinami iz doline Neretve ni bilo več :)   kar je samo dokaz več, kolikšen mraz je bil ;)
Sedim v avtu in čakam, da se prične dogajati. Nisem rabil dolgo, ko se pripelje, mislim da Passat, parkira poleg mene, voznik odpre okno za par centimetrov in zaslišim izgovorjene številke 90, 91 in 92…..piši :)

Jutrooo :)

UG ninje

In tako se je pričelo popisovanje za naš tretji skok po vrsti v tej sezoni. Počasi so začeli kapati od povsod. Vsi neki maskirani, čeprav krize ni bilo, vsaj tu na izhodišču našega pohoda. Minus 12 stopinj mislim da je kazalo, podatek iz vrha pa je bil že skoraj zastrašujoč, -25 stopinj je kazal možicelj na Uršlji gori. Ampak kako že pravijo, ni švohnega vremena, pogojev…so samo švohna oblačila. In kot kaže nas je tokrat vseh 70 imelo to poštimano. Vsi smo namreč prišli na vrh brez pomrzjenih rok, nog, nosekov :)   in ostalih udov ;)

7.59.43 AM

Del poti od začetka malo poledenel


Je pa zares čudno, da je tokrat polarni mraz pomagal tokratnemu prvouvrščenemu Timoteju, da je prestavil  že nemogoči čas v še bolj nemogočega 40.42 je sedaj znamka, katero bodo nekateri sanjali :)   Pri ženskah je bila tokrat Irena brez prave konkurence.

V korak …

Presneti telefon :)

Je bila pa tokrat koča ob prihodu na vrh polna, odprt je bil tudi levi del koče in prav to je botrovalu incidentu, ki se je zgodil tik po našem skupinskem fotografiranju. Ko že hočem v miru testirati rogača, slišim zakaj naju nisi poklical, ko ste se slikali. Jebelacesta, pa res vaju ni bilo, kje pa ste se skrivale ?

Bile sta v sobi na levi strani, menda skoraj že na gašperju….pazi, gašper pisano z malimi črkami (pečka, ki ti pogreje dušo in telo) da ne bo kaj narobe ;)

Proti vrhu, zdaj je res še čisto malo


Eden lepših trenutkov skoka, ko vidiš Simona in Danija ;)

…..naj še omenim, da je pri našem skupinskem fotografiranju vedno “štala” :)   Pa ne da je to kaj slabega, ravno nasprotno. Nekdo se bi, drugi se ne bi, nekdo se nastavlja, kot da hoče biti sam na fotki, drugi se skrivajo za večjimi, nekdo nima fajn frizure, ga je treba počakati, menjajo si kape, slačijo jakne…mislim, ni da ni :)

Na mizi :)

Na klopi :)

Pa da nadaljujem na kratko, dobil sem črno piko :)   katero sem seveda vljudno sprejel in jo kasneje zamenjal za še en hmeljev napitek :)   seveda sem moral obljubiti, da naredimo eno obvezno in potem sem moral iti iz toplega zavetja na minus nevem kejk, da sem pač izpolnil obljubo :)    važno da smo rešili kr zapleteno zadevo, obljubil sem tudi, da bo fotka posebna in bo res izstopala od ostalih, zato je črno bela :)   pa tk lepe barve bunde sta imele ;)

:)

True Colours :)

V koči je nas tokrat pričakalo petje iz ust MPZ Vres, na ta dan so potekala na Uršlji gori kulturna srečanja in kot nalašč smo še mi pristavili svoj piskrček zraven. Ja, tudi zapeli smo, so, tisti, ki znajo peti ;)

Pri sosednji mizi je bila gužva :)

Tudi tokrat ni šlo brez praktičnih nagrad, katere so prispevali Solni hram, Ski Servis Pohorc, Stanko Mravljak Fotograf, Tattoo Studio Igghy, PoceniPrenosniki.si in športni zavod Ravne. Hvala !

Šaleška dolina in pogled vse do Tokia :)

Za zaključek lahko dodam še to, polovica skokov je že za nami, v treh skupnih osvajanjih Uršlje gore vas je prišlo že 299 pohodnikov in mislim, da nihče ni obžaloval druženja z nami. Vedno se imamo fajn, naj bo tako tudi v prihodnje. Naslednjič se vidimo že čez 14 dni, oz 21.1. 2017

Gasilska

Vabljeni na našo Goro, katera nikoli ne razočara

Se vidimo

FOTOGALERIJAklik

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Aktualno, Foto utrinek, Slovenija, uršlja gora, Šport | 1 komentar

En odgovor

  1. Joco pravi:

    Zdaj mi je pa žal, da nisem šel ko vidim da ste se imeli lepo, čeprav je bilo mrzlo ko pes
    Se vidimo 21

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !