site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

December 2016
P T S Č P S N
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

II. Skok na Uršljo goro 2016/17

18.12.2016 ob 13:20, avtor deejay

Bilo je včeraj, 17.12. 2016 , ura tam…. okoli pol osme zjutraj, ko se pripeljem, še ves “zmučkan” do Ivarčkega jezera. Sem mislil, da bom prvi…ma pozabi to, že dosti ljudi je tam, čeprav je hladno, se ne skrivajo po avtih. Bil je to dober znak, da je pred nami še en lep skok iz serije Skupaj na Uršljo goro.

Prijavna služba, mesto dobro označeno :)

Se razpakiram iz avta, ko prvi že stopijo do mene, momment, samo še označim prijavno službo in popis trenutnih obiskovalcev, prebivalcev Ivarčkega se lahko prične.

…via Uršlja gora

Pri blokcih se ustavim na številki 112, toliko se Vas je zbralo to hladno jutro z mislijo v glavi gremo na vrh, na vrh naše Gore. Lepo je videti, ker se naših druženj udeležuje vedno večje število prijateljev iz sosednje Avstrije, kar je le še dokaz več, da dober glas seže tudi v avstrijsko vas ;) No, tudi naše vasi niso izjema, tokrat se je iz najbolj daleč pripeljala mična gospodična iz okolice Krškega…ja bravo, upam, da je bila mukotrpna vožnja ob razgledih, pogledih pozabljena, takoj :)

Ko pulz naraste, pa še koraka nisi naredili ;)

Inge in Brigitta , ki sta z nami prvič, se ne moreta načuditi, kako lepo je pri nas

Strmo pa še kar vedno…

Ko se oglasi glas štarterja…..GREMOOOO in ko sem spravljam, da tudi sam poženem, zagledam kolesarja, ki hiti proti vrhu parkinga….postavi kolo ob steber, prehiti do mene, mi zaupa številko sobe, kje so, samo še vpraša in ko mu odgovorim, ga že ne vidim več :)    Bravo Franc

Po cik-caku navzgor

Pot kot pot, vedno enako strma, niso pa vedno idealni pogoji, tokrat so bili tapravi. Hitra Železarska pot je bila suha, delno pomrzjena, prehodna brez vsakih problemov. Zato tudi časi temu primerni, dobili  smo tudi nov mejnik pri ženskah. Eva je prišla, štartala in ja, se potem slikala na vrhu in že pred tem postavila nov mejnik pri ženskah, ta znaša zdaj  56.15  Pri moških je prvi osvojil vrh Rok, kateremu je kot kaže ta UG klanec mačji kašelj :)

Vlečna služba, preko največjega klanca :)

Žiga je bil neučakan :)

Proti vrhu se izve marsikaj zanimivega, ko hodiš in klepetaš z udeleženci. Tudi sama pot mine tako veliko hitreje. In še vedno velja, da vsakega, ko povprašam po stanju, a je vse ok, ko vidim, da se ustavi, se nasloni na palice…mi potrdi da je vse ok…pa ne samo to, ponavadi dodajo še , da je presneto fajn. Ja in če je fajn Vam, je tudi nam , ki se trudimo za Vas in mogoče pripomoremo tudi k temu, da naredite kaj fajnega zase.

Soseda tudi tokrat dala znak, da se bliža cilju :)

Še malo…

Ko bi vedel kaj nosi s seboj, bi mu pomagal ;)


Med potjo srečam tudi vlečno službo, čeprav je bila rampa zaprta, se je tem nakako uspelo prigurati mimo in ja, je dovoljeno, pri nas je, pa ne samo to, mali Žiga na koncu celo odteče do cilja, koliko enega ponosa in veselja se na koncu vidi v njem. Čestitke

Eva se slika ;)

Potem se na vsem lepem prikaže še mojster, ki pravi, “neki mam zate”   sprva sem pomislil, da me bo kušnil, ampak ni bilo to…hvala bogu ;)   odpre svoj rukzak in….pivo :)   katerega zadnjič nisem utegnil popiti pri njem. Mi ga je prinesel tja gor na 1699, kjer je pasal bolj, kot bi pasal, kjerkoli drugje :)
Hvala Vladek

Vesela družba

Kje pa kužeka imate ;)

Nč jasno :)

Na vrhu pa kot vedno, veselo, pogledi v dolino nas očarajo, očarajo pa me tudi kasneje v koči, ko imam nujen klic, javi se  :)   In ko smo se zadnjič v hecu pomenili, kaj dati na nos, da te ne bi zeblo, Tatjana takoj stopi v akcijo in naredi, kak se temu reče, :)   nanosnik, kapa za nos, kaj pa vem, v glavnem v nos te po tistem ne zebe, menda. In ker ženske ne bi bile ženske, so ga seveda sprobale tudi one in ga strokovno pregledale in ugotovile da…..piiiii :)

Da te ne zazebe v … nos :)

:)

Tudi v tem tednu so bili z nami naši ne pozlačeni, kar zlati donatorji. Solni hram, gostilna Begant, Tattoo Studio Ighhy, Stanko Mravljak Fotograf, Ski servis Pohorc in pa ŠZ Ravne. Hvala vsem

To je bil zadnji skok v tem letu, naslednji bo na vrsti po praznikih in sicer 7.1.2017, ko bo že skoraj udeležba nujna, prav zaradi kurjenja viška kalorij, katere so se nabrale preko praznikov.

oooopa :)

se vidimo…srečno ;)

Vesele praznike in čudovit  skok v leto 2017 vam želim

UG Team

FOTOGALERIJA klik

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto, Foto utrinek, Slovenija, Zabava, uršlja gora, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !