site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

December 2016
P T S Č P S N
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

1. Skok na Uršljo goro 2016/17

4.12.2016 ob 18:48, avtor deejay

8.00 AM

Ste zaspani, utrujeni…vas mogoče daje nahod. Zvečer ne morete spati imate otečene noge
Hja, zdravnik bi vam predpisal antibiotike in vas napotil v bližnjo lekarno po kreme, na beli recept seveda
Alternativni zdravilci bi na vas polagali roke in klicali tistega, naj odpravi vaše težave stran, kasneje bi… daj kolko daš, pustili pri njem malo cvenka…tudi ti morajo živeti….
UG Timing pa ima za vas terapijo, katera bo delovala na vse te tegobe in še 78 drugih

8.00.21 AM :)

Preko travnika, prvi stik z vrhom

….tako smo vabili, pred našim prvim skupnim pohodom na našo Goro. Teče že četrto leto, odkar smo se prvič podali tja gor. In letos je že prvi skok presenetil vse nas. Tukaj bi se lahko komot oprijeli starega pregovora, ki pravi ;   Zakoni so zato, da se kršijo, rekordi pa da se rušijo :) , kršili nismo, smo pa podrli kar nekaj rekordov. Saj se je na parkingu ob Ivarčkem jezeru zbralo kar 117 pohodnikov, kateri smo imeli v glavi samo eno smer … via Uršlja gora :)

Kr strmo ja, ampak gre :)

Še maloooo :) del ekipe KK Selce

Popis je že utečen, čeprav je bila cifra čez sto, zadnjega popišem 3 minute pred štartom. Vidim nekaj tahitrih, vidim že znane obraze, vsi že zdaj nasmejani, veseli, polni energije. Ko se oglasi sirena, gasilska, policijska in reševalna se poženejo, brutalno, tisti spredaj, tisti bolj zadaj, še kar “čenčijo” , ena ekipa pa se šele pripelje z avtom iz bližine Ptuja, kolegi kolesarji bodo preiskusili, kaj pomeni to Železarska pot. Hitro se spravijo in, že gremo. Med potjo si izmenjamo nekaj podatkov, povem jim statistiko poti in se odlepim.

Ko ozreš cerkev je vse lažje


Tri generacije skupaj na vrh

Kot vedno srečujem ob poti tiste, ki gredo bolj na izi. Prvi so to tri generacije, ki so se, pazi to, odločile za skupni pohod. Prvič sploh skupaj iz Ivarčkega. Bravo za njih, brez problema so osvojili vrh, kot tudi vsi ostali.

Mirno :) :)

Vmes zvem marsikaj zanimivega, z vsakim, ki ga dohitim, vsaj malo poklepetam.  Pot je tokrat izredna, brez blata, brez snega, ravno prav pomrzjena. In prav to je bil vzrok, da so se postavili tudi najhitrejši časi ever :)   Timotej in Anja sta bila tokrat najhitrejše, ura pa se je ustavila na … glej rezultate :)    Seveda so vsi najprej pomislili na uradne časomerilce skoka UG Timing . Ste pravilno ustavili čas, je bilo kaj alkohola, ste dobro kalibrirali štoparice … :)
SMO … vsi v en glas :)

Tik pod vrhom s sanjsko kuliso

Eni čist fertik, ali pa samo izgleda tako ;)

V glavnem do vrha prisopihamo vsi, koča je bila po zaslugi Izija že ogreta na primernih 21 stopinj, mi smo jo le še podžgali na 28 :)
Pred tem pa še začudenje, ker so vsi dobili čip, res da mehanski, ampak čip je čip :)   Ja sprva so mislili, da se hecamo, ampak UG Timing ne pozna heca, za naše in vaše dobro smo vsakega udeleženca čipirali, čipirali pa bomo tudi vsakega novega “skokeca” tk da nč bat. Čipov je še dovolj ;)

Zloglasni čip, UG čip ;)   v trajno last ga dobi vsak udeleženec

Še malo, dejmo …

Nekateri so žal prehitro odšli nazaj v dolino, kar nekaj pa nas je ostalo na vrhu za skupinsko fotko, že skoraj obvezen ritual skokov . In potem nazaj za kamin. Tudi tokrat smo imeli nekaj praktičnih nagrad, katere so prispevali Solni hram, gostilna Begant in Ski Servis Pohorc in Slovenj Gradca.
Odlično vzdušje že na samem prvem skoku, pa daje lepo popotnico še za naša naslednja skupna osvajanja Gore.

Ko gravitacija ponagaja :)

Gasilska, ampak preden nastane je kr dosti smeha :)

Treba je povedati, da smo na probi imeli novega člana pri časomerilcih, kako se bo izkazal, pa bomo videli v tem tednu, ko bo skozi dal še psihofizični test :)   Naslednji , drugi skok po vrsti bo zadnji v tem letu in sicer 17.12. čas in kraj pa itak poznate, če ne, nas najdete na FB v skupini Skupaj na UG.

Vem, ne bo vam lahko vzdržati ta dva tedna :)   potrudite se, bodite močni…vam bom uspelo, preverjeno ;)

Lepotica v vsej svoji lepoti

Se vidimooooo :)

FOTOGALERIJA KLIK

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto, Foto utrinek, Slovenija, Zabava, uršlja gora, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !