site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

September 2016
P T S Č P S N
« Mar   Nov »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Krejanov memorial 2016

5.09.2016 ob 13:14, avtor deejay

Čakajoči :)

Toliko biciklistične mrzlice na Koroškem, kot je bilo čutiti pred leti, letos ni bilo.Vsaj pri nas, “tastarih” ne :)   Pa vendar, napovedana lepa sobota je dala vedeti, da bo tudi tokratna prireditev nekaj posebnega. Na to je nakazovala tudi dolga vrsta za prijavo na kolesarjenje, pa čeprav so bile možne predprijave, ki bi  skrajšale čakalno vrsto.
V čakalni vrsti si čakal cca. 10 min :)

Letos tudi prvič sploh, merjenje rezultatov s čipi. Se pravi časi, ki bodo še kako natančni. Saj veste, vedno se je našel kdo, ki je hotel zadevo zakomplicirati  in včasih mu je začuda uspelo. Tokrat elektronsko merjenje napak ni dopuščalo. Čip je bil na hrbtni strani štartne številke, brez “šravfanja” na kolo, kot smo bili vajeni z drugih tekmovanj. Premnogi sploh vedeli niso, da so oštevilčeni in da jih spremljajo, sledijo :)
Vodja tekmovanja Miran, nad množico kolesarjev


Ko sem ga vprašal kaj je jedel, to so poslovne skrivnosti, mi je dejal ;) Čibi car

Tudi rezultati so tako hitreje kot sicer, skratka en velik plus za organizatorje. Sicer pa, tem itak nimamo kaj za očitati, vse poteka gladko, vsaj navzven :)
Tako da bi bil že čas, da ga kaj kiksnejo :)  Šalim se, le tako naprej Miran & Co.
Ko se je ura bližala 11.00, je postajalo vroče, še bolj vroče je postalo, ko je štarter uperil pištolo proti spikerju :) …Drama….Skoraj bi ostali brez njega, štartali pa bi verjetno vseeno. Tako pa je po posredovanju delegata tekme na koncu pištola le bila obrnjena visoko v zrak.
Štart 16. Krejanovega memoriala

Tamladi so bili fajn razigrani :)

Zgodil se je štart, napovedovalec, pa se je tudi še lahko družil z nami po končani tekmi ;)
Tokrat je šlo za leteči štart. V strjeni koloni do predmestja Prevalj :) tam se je intervencijsko vozilo umaknilo na stran, noge pa so prvič zapekle :)
Prva strjena kolona, teh v naših koncih sicer nismo tako vajeni, je nastala pred prvim viaduktom, kjer je prostora le za en avto, nas pa je hotelo naenkrat skozi dvajset ali pa še kakšen več.

Viadukt, taozki :)

Veljalo je pravilo “večjih jajc” :) se pravi, kdor si je upal, je pač potegnil, če sta imela dva enako velike in tudi težke sta to občutila, kot nalet dveh biciklov :)
V glavnem, skozi viadukt je na koncu brez večjih nesreč odpeljalo vseh 286 udeležencev Krejanovega memoriala.
Simona s spremljevalno ekipo ;)
Vsem že dobro znana pot, cesta, trasa nas je vodila pod obronki Brinjave gore, od koder je sledil rahli spust do drugega dela, lažjega in daljšega vzpona do Žirovnikovega križa.
Ampak počasi, še prej smo morali mimo postojanke števila ena. Ena in edina, zato pa založena, kot najbolj znana štacuna na Prevaljah :)
Domače dobrote


Ustavimo, kakšno rečemo, zapojemo, zrecitiramo in gasa naprej :)

V glavnem, miza se je šibila pod domačimi dobrotami, za kar so poskrbeli Hudobnikovi in Rakitnikovi … tam preprosto moraš ustaviti. Ko sem
tokrat že hotel mimo, te avtomatsko potegne v desno. Prsti pritiskajo na zavore, po grlu čutiš tisto žejo, katere še nekaj minut nazaj nisi.  Ušesa postanejo kot radarji, a boš sladki mošt, takratkega, tapravi mošt, vodo ? katero preslišim… :)
Ruknem enga tapravega in že slišim, a boš še enega :)  a mi lahk daste enega za po poti, jok , tega žal še nimajo :)
Zahrbtna ravnina :)
Gremo dalje, po “zahrbtni ravnini” :) ki se vleče skorajda vse do Strojne, pa naletim na kolege,kateri se kr naprej hvalijo , kje vse so že bili :) Na hitro se zmenimo, da se jim pridružim na enem od njihovih stalnic. Nočnem vzponu na Kremžarco, aha, ob polni luni. Pa da vidimo kk je to.
Na hitro se zmenimo in samo še …..Bicycle, peace & Rock n Roll :)

Po spustu proti Jamnici ostanem sam, kot bi šel sredi tedna na bicikl. Pred menoj nikogar, za menoj nikogar, a sem cesto sfalil ali kaj, si mislim, ko pred seboj
zagledam kolesarja. Edi car je bil to. Možakar – mladenič, klubski kolega, ki se nikakor ne da. Dohitim ga in spregovoriva par besed o aktualnem dogajanju :)  Sledi spust, Edi je tu previden, pri meni pa še vedno tista…”mladost je norost” :) :) in gremo, brez zavor.
Spust proti cilju, ni posneto sredi tedna :)

Kot kaže me še ni dosti izučilo,  ampak tisti , ki poznate dozo adrenalina, veste o čem govorim ;) Malo pred končnim spustom še veriga noče več služit svojemu namenu, na hitro ustavim in jo spravim nazaj v svoje tirnice, tukaj Bojan švigne mimo mene. Kasneje tudi jaz mimo njega, zdaj do cilja ni več daleč.
Prihod v cilj, niso vsi navijači moji :)

Kot na štartu, le da tu koze že počivajo

V cilju pa kot v mravljišču.Vidim nekaj povezanih tovarišev, ampak, kot zvemo na koncu, hvalabogu, kaj hujšega ni bilo. Tiste odrgnine že zacelijo :)
S kolegi si najdemo senco, tisti , ki na zaključni podelitvi niso bili dostikrat, še ne vedo, koliko je ta pomembna, saj se sama podelitev in žrebanje nagrad kar zavleče :) In če je sončno, kot je bilo tokrat, si opečen, zapečen, pa še pivo se hitro zagreje in posledično  se te bolj hitr prime ;)
Veselje  ob glasbeno – kulturnem programu :)
Z leve proti desni, najhitrejša, najmlajši, najhitrejši in najstarejši udeleženci Krejanovega memoriala

Tokrat sta skozi cilj absolutno najhitreje pripeljala Rok Naglič pri moških in Klavdija Cehner pri ženskah. Zmagovalci pa smo bili na koncu vsi. Med praktičnimi nagradami, ki jih je bilo tudi tokrat ulalalala :) sta se na koncu izžrebali tudi dve kolesi. Medtem, ko je šlo moško kolo v Ljubljano, je žensko ostalo na Koroškem. Pa ne samo to, dobila ga je Dora, kateri so pred dvema mesecema kolo ukradli iz kleti, tako,  da je prišel še v kako prave roke.
Dora in Ivo, ponosna lastnika novih koles

Zdaj bo spet lahko veselo okušala okoliške hribe. Delim pa še moj brezplačen nasvet, ne da naj bo žena doma, kolo naj bo doma :) če je treba, zraven postelje.
Za glasbo je poskrbel Drago Filač, naposlušali (preveč :) smo se Mimača, Gašper Koruzni je tudi povedal pokasiral svoje, mislim povedal svoje ;)
Mimi , spiker, ljubiteljsko tudi pevec ,  :)  je obljubil, da gre še v septembru s kolesom , po trasi memoriala, bomo vse posneli, zapisali…veselo bo :)

Še vedno najboljša in največja kolesarska prireditev na Koroškem, Krejanov memorial je za nami. Še vedno lahko o njej pišemo samo v superlativih, če je kdo drugačnega mnenja, naj me popravi. Organizatorji naredijo svoje, potem pa smo še tu udeleženci, ki prispevamo prireditvi dušo, da je takšna kakršna je. Zato v imenu organizatorjev, velik hvala za vse prisotne. Se vidimo, prihodnje leto v septembru.
Fotografij je letos “malo” več kot sicer, upam, da se najdete v fotogaleriji. Za fotografije izpod Brinjave gore je kriva Polona, malo pa tudi sam, ker sem ji zaupal fotoaparat :)
Hvala Polona, ker tokrat nisi gonla z nami ;)
Biciklistični pozdrav

OBŠIRNA FOTOGALERIJA  klik

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto, Foto utrinek, Slovenija, Zabava, mtbkoroska-novice, vse o biciklarjenju, Šport | 4 komentarjev

4 odgovorov

 1. Jole pravi:

  Manjša in večja jajca :) . haha primerjava ma mestu

 2. sandi pravi:

  Letos prvic. Vsekakor se naslednje leto vidimo.

 3. h3x0r89 pravi:

  Vsekakor se naslednje leto vidimo.

 4. h3x0r89 pravi:

  To je to ,..res preveč super !

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !