site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Marec 2016
P T S Č P S N
« Feb   Sep »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

8. Finalni Skok na Uršljo goro 2015/16

7.03.2016 ob 15:40, avtor deejay

Uršlja gora v vsej svoji lepoti

Pričeli smo konec novembra, dobili smo se vsako drugo soboto, ne glede na vremenske razmere. Končali smo minulo soboto. Povprečno se vas je zbralo nekaj več kot 106 pohodnikov, bolj natančno, ljubiteljev naše gore, Uršlje gore. Skupaj 851 ljudi se je udeležilo osmih pohodov, število, ki je preseglo tudi tista najdrznejša pričakovanja.

Ko se pohodniki odpravijo proti našemu “štartu” :)

In ko jih že počasi posrkajo vase pobočja Uršlje gore

Na zadnjem, finalnem skoku se nas je zbralo 110. Kljub slabim vremenskim razmeram, kljub temu, da smo dobili podatke, da je na vrhu meter in še več snega, da razmere kr tk neki :)  Zadnji skok, si je zares zaslužil ime Zimski skok, saj so bile razmere proti vrhu zares prave – sibirske. Pihalo je sto na uro, poleg tega še snežilo, stopinje so v hipu bile le preteklost….že sama pot od ceste do koče je bila peklenska, mogoče bodo fotografije prikazale približek temu, dejanskega stanja pa prav gotovo ne.

Metla

Na parkirišču ob Ivarčkem jezeru, kjer smo štartali je bilo vse ok, Vreme stabilno, podatek iz vrha pa obetaven, vse je ok :)   Ja, je bilo ok, do malo izpod vrha, ko se je naša krasotice pokazala v svoji drugi luči. Ampak, prav vsi, tudi najmlajši udeleženec, sedemletni Jan, je prišel do vrha, do cilja, do koče.

Snega je tokrat zares do ….. ;)

In če gremo lepo nazaj na parkirišče in uro prestavimo malo pred osmo. Iščem še nekoga, ki bi pomagal nesti praktične nagrade na vrh. Danica se mi je prej javi, potem še Igor, tudi sam napolnim rukzok in problem je rešen. Veliko praktičnih nagrad naših zlatih, ampak zares zlatih prijateljev, donatorjev je prispevalo darilne bone, te je  lažje odnesti na vrh .

Prava zima

Pot je bila od Ivarčkega precej zasnežena. Pri Jurčku je bilo že slabega pol metra snega in bolj smo rinili proti vrhu, več ga je bilo. Med potjo srečam našo malo Tjašo, ki je z nami že od prvih skokov. Tokrat jo daje, upravičeno. starša jo vzpodbujata in “tamala” se ne da :)  Na vrhu se ji vidi v očeh, kako je ponosna na svoj dosežek. Tudi v očeh ostalih prisotnih ni kaj drugače. nasmejani obrazi, koča poka po šivih.

Že čisto pod vrhom

Treba je priti do koče, najtežji del včerajšnjega skoka

Ampak je šlo, res v pravih sibirskih razmerah, bravo mi ;)

Trudimo se čimprej spraviti rezultate v red. Danilo zato, v  koči sedi kot omamljen za compom in piše, na pomoč priskoči Robi, da stvar steče še hitreje. Tokrat nam rata. Gre brez večjih problemov. Tudi žrebanje nagrad je tokrat malo drugače, ker je nagrad dosti, smo se zmenili, da takoj po štartu, ko vedno javim število pohodnikov. Na vrhu izžrebata 23 številk, toliko je bilo namreč praktičnih nagrad. Ko prispem na vrh le še iz mojih blokcev izpišem nagrajence in števila so dobila imena. Podelimo nagrade, nagrado pa dobimo tudi mi, ja bejbe vedno nekaj skuhajo, prekuhajo, zakujajo … :) Hvala

Asici – Neža in Tjaša

Carja – Vinko in Sebastian

Carice – 1 del  …Jana, Nina in Maya

Tudi tokrat je bilo v koči veselo, kot le kaj. Sicer pa, si sploh ne predstavljam, da bi lahko bilo drugače. in ko je bilo vsega skupaj konec, se je tudi nam odvalilo eno “breme” od nas. Pa čeprav je bilo vedno fajn, se počutiš nekako odgovornega, da bo vse potekalo brez problemov. In bilo je tako, vedno. Tudi po zaslugi naši donatorjev in narobe bi bilo če jih ne bi omenili. To so bili ;

- restavracija Al Pachino Maribor, Solni hramPodjetje PrislanKopur d.o.o.,Stanka Blatnik Fashion , Studio AnsaraPohorc Bike , Trgovina Uzuri, Troia – Informacijske rešitve, Aviofun, Fit in Sit, Zveza Športnih društev Ravne, Elektrarne RM d.o.o., Akers Valji Ravne, Toplevel, MG Rohr, Kwon Computers,

Carji –  Štefan, Andrej in Teodor

Carice 2 del :) Susanne, Irena in Ana

Psička Stella prisotna na šestih skokih ;)

Za sezono morebitnega 4. Skoka na UG je še vse odprto. S to pozitivo smo celo dobili nekaj namigov in ponudb, da bi skoke prestavili tudi na druge, nam bližnje hribe….
Ko vse to prespimo se odločimo, kako naprej, do takrat pa….Uršlja gora je vedno lepa, ob vsakem letnem času. Obiskujte jo še naprej, zdaj je še bolj naša, kot kdajkoli prej.
Si zasluži, se vidimo, poleti enkrat na naši sveti Gori. Do takrat pa ….ostanite takšni pozitivci še naprej.

Obsežna fotogalerija pa na spodnjem linku ;)  enjoy

FOTOGALERIJA

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Aktualno, Foto, Foto utrinek, Slovenija, Zabava, uršlja gora, Šport | Brez komentarjev

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !