site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Marec 2015
P T S Č P S N
« Feb   Maj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

8. Finalni Skok na Uršljo goro

10.03.2015 ob 17:08, avtor deejay

Še tri minute

Pa smo dočakali, finale vseh final. Zadnji, osmi Skok na Uršljo goro. Spomnimo se, prvi skok je bil lansko leto, 29. novembra, po tistem jih je sledilo še sedem. Skupno se je na naših druženjih zbralo kar 164 pohodnikov, od tega 100 moških in 64 žensk. V povprečju se je vsakih 14 dn izbralo kar 65 pohodnikov.    Najmlajša udeleženka Tjaša je štela 9 let, najstarejša Katarina pa 77 pomladi. Vseh osmih skokov se je udeležilo 7 udeležencev; Eva Praprotnik, Mateja Šumnik, Primož Grešovnik, Dušan Senekovič, Milan Zupanc, Kralj Edi in jaz :)
En plosk na nas …PLOSK ;)

Ta-hitri trije ;)

Pa da ne bomo pisali samo o statistiki, še na hitro o dogajanju z zadnjega poskoka, naskoka na našo Goro. Že dva tedna pred finalom smo vedeli ,da nas bo na ta dan čakalo lepo vreme, dogovor je dogovor :)
76 udeležencev  ob osmi uri na parkirišču je dalo vedeti, da bo tudi ta skok nekaj posebnega. Zdelo se mi je , da so nahrbtniki naših skokecev in skokic malo večji, kot ponavadi. Seveda so se moja predvidevanja izkazala za točna. Kar se je lahko videlo na vrhu v koči, ko ena miza ni prenesla več teže vseh dobrot :)

Tja gor je treba

Kot tokratno zanimivost velja omeniti tudi, “ob šankarske ” dejavnost. Kar pomeni, da je bilo tokrat Pod Brezo zaprto. So bile pa ob Železarski poti na vsake toliko časa v snegu domače “rcnije” ja  tudi Koroška ni bila imuna na virus angine, ki je zaokrožil tod-okrog ;)

Tonski tehnik Primož je skrbel za glasbo ;)

Ja, tudi zavrtele so se, skokice naše

Tokrat na vrhu presenečenje prve vrste. Primožu ni bilo treba dvakrat reči,   če bi tovoril na Goro svojo 12 kilogramsko frajtonarco. Z veseljem se nam je pridružil in pričakal vsakega skokeca posebej s svojo vižo. Našim puncam tudi ni bilo treba  dvakrat reči, da so se ob tem tudi zavrtele. Zavrtelo pa se je kasneje tudi kolo sreče v notranjosti koče. En kup praktičnih nagrad je čakalo na naše pohodnike.  O dobri volji in pozitivi pa itak nima smisla izgubljati besed. Ta dan je bila Urška samo naša, čeprav zveni egoistično al….j… ga :) res je bilo tako.

Polna koča

Čeprav  je bila prireditev rekreativnega pomena, smo kljub temu ob štartu vključili štoparice. Tako smo na koncu dobili tudi  skupne zmagovalce po kategorijah. Ti so bili Tjaša Hafner, Teo Pečnik, Jana Makuc, Irena Šmid Jeram, Vinko Ladinek in Milan Zupanc.

Tjaša

Anže

Milan

Claudia, Jana in Veronika

Irena in Erna

Vinko in Robi

Podelitev kolajn najboljšim, najhitrejšim je zaznamovala naša najmlajša Tjaša. Med samo podelitvijo je od samega pričakovanja, adrenalina in velikega aplavza potočila solzico, pa ne samo ona, marsikomu so se ob tem prizoru orosile oči. Po podelitvi pa je sledila še svečana podelitev “birtuhov”  . Za te je poskrbela naša šivilja Irena, katera je poskrbela, da je svojo uradnio kelnersko uniformo dobil tudi Vlado, da bo šank izgledal še lepši, je postala lastnica tega tudi Danica :)

Po meri narejeno

Poleg tega se lahko z najlepšima predpastnikoma sedaj pohvalita še člana UG Teama. Prav lepo pa nas je presenetila naša Janja, katera nam je zaštrikala prav posebne kape, takšne, katere nosijo menda samo bejbe ;)
Dve kapi pa sta dobila tudi tudi najstarejši in najmlajši udeleženec našega skupnega pohoda.

O njih se ne govori veliko, se ne ve, kdo so, pa vendar obstajajo….Strici iz ozadja :)

Za konec lahko  dodam le še tole, veseli smo, da so se ta naša druženja tako prijela. Pa ne samo to, marsikateri udeleženec je že izjavil, da bo pogrešal te pozitivne sobote, na katere smo kar nestrpno čakali. Tudi iz sosednje Avstrije, smo imeli redne obiske, prot ikoncu so nas redno pričeli obiskovati tudi Velenjski tekači….
K temu lahko dodam le to, da še nismo rekli zadnje. Za vse skokice držimo tudi besedo, da se v kratkem podamo na skupni nočni pohod na Uršljo goro, o tem boste seveda obveščeni v naši skupini.

Yeeeeeeeeees

V vseh teh druženjih so bili z nami tudi zlata vredni donatorji, kateri so pripomogli za različna razvajanja, vključno s toplim čajem na vrhu, na  vsakem našem  pohodu.
Posebej HVALA ; restavraciji Al Pachino, Solni Hram, Relax Turizem PE Velenje, Elektrarne RM, Kwon Computers, MG Rohr, Remf d.o.o., Urarna Triller, Zveza Športnih društev Ravne, Akers Valji, Subway, Parketarstvo Kamnik, Kopur d.o.o. in Koroški radio.

Novim zmagam naproti…..

Hvala vsem sodelujočim, brez Vas ne bi bilo teh sobotnih druženj, novih poznanstev, pozitivne energije….upamo, da nam uspe dogovor z “lokalnimi oblastmi”,  da se bomo lahko družili tudi v prihodnje na naših skupnih Skokih na Uršljo goro.


FOTOGALERIJA 1

FOTOGALERIJA    2

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto utrinek, Slovenija, Zabava | 1 komentar

En odgovor

  1. peko pravi:

    Sam slika z Rajčno pa zmaga!

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !