site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

December 2014
P T S Č P S N
« Nov   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

1. Skupaj na Uršljo goro 2014/15

1.12.2014 ob 13:33, avtor deejay

Pa se je pričela  druga sezona šova, Gremo skupaj na Uršljo goro :)   Lansko leto smo poskusili tako, za hec, zdaj je ta hec odnesel mlade :) Saj se za naša druženja odloča čedalje več ljudi, katerim je ob dobri družbi v drugem planu tudi rekreacija ;)

Nekaj sekund pred štartom :)

In če boste to kje iskali, vam kar vnaprej povem ,da bo vaše iskanje brezpredmetno, pa četudi bi hoteli plačati :)   Pri nas se vse to dobi zastonj, oziroma že sam nasmeh je dovolj.
V preteklem tednu smo se dobili, mi trije in si bili enotni, da kompliciranj ne bo, vse bo potekalo kot v lanskem letu. Torej, brez štartnine, na vrhu dobi vsak udeleženec topel čaj s pribolškom :) , izžreba se lačna petka, za kar poskrbijo v piceriji  Al Pachinu, letos se nam je pridružil še Solni hram, kjer bodo razvajali naše izžrebance, trenutno smo v pogajanjih :)   še z enim našim bodočih sponzorjem donatorjem, prijateljem…samo, da bo vam fajn :)

Ja, ja, kr strmo je

Na prvem vzponu se je porušil lanski rekord prijavljenih, 68 vas je bilo zbranih na parkirišču ob Ivarčkem jezeru. Parkirišče postaja počasi že premajhno za vse konjičke :) bo treba štart prestavit na Ravne, ni druge ;)

Tokrat  je še nekaj minut pred osmo bilo, kot da so prišli upokojenci na izlet. Nihče se ni zmenil za moja štetja, še pol minute, še deset sekund, 5, 4, 3, 2, 1 ….gremo….oni čebljajo in kramljajo…..ja seveda, več kot pol leta se niso videli…pa toliko stvari se je zgodilo v tem času …

Gužva, kdo jo je naredil :)

Ko se le poženejo, nastane tišina, smrtna tišina. Kar naenkrat prostor izgubi “dušo.” Ta je sedaj na poti na našo Goro. Tudi sam se počasi spravim in zaštartam. Kot ponavadi cca. 5 minut čez osmo, počasi dohitevam “moje” pohodnike. Prav z vsakim spregovorim kakšno besedo. In nihče ne potarna, kako težko je, kako blatna pot je…., bo že pravijo, saj je za vse enako….ja, pa še res je.

Najmlajša skokica Tjaša, gre po svoje :)

Še v spodnjem delu srečam dedka z vnukico. Ta naša Tjaša je premaknila spodnjo starostno mejo. Ta je zdaj devet let. In ko ji spremljevalec reče, ti kar pojdi naprej, saj veš kje se gre. Ona samo OK,  strumno v korak  in “čao Pero” .  Ob tem je potrebno dodati, da je bila starostna razlika ravno tolikšna , kolikor je bilo udeležencev, se pravi 68.

Železarska pot je tokrat precej blatna, ja, komaj čakamo, da zapade prvi sneg in pobeli te blatne poti. Nekje na sredi poti pa…booom :)  iz megle čudežni napoj, katerega okus mi kar ne gre iz glave. Ful dobro…še bolj pa zdravo :)

Huh…

Na okoli 1000 metri nad morjem pa toplotna inverzija v praksi. V trenutku se je otoplilo za dobrih 5 + stopinj. Ko se vzpenjamo proti vrhu, najhitrejši že zapuščajo Uršljo goro, tile tahitri, pač s seboj ponavadi ne nesejo kaj dosti “cotovja” tako kot mi. In še preden se ohladiš, je bolje smukniti nazaj v dolino, saj lahko v  nasprotnem primeru kaj hitro pride  do zdravstvenih težav. kar pa pomeni …adijo Uršlja naslednjič :)

Eni že nazaj…

Na vrhu kot vedno dobro razpoloženje in glede na to, da smo imeli celo nekaj sonca, še toliko boljše. Zato tudi sam raje ostanem zunaj in klepetam z udeleženci in spijemo kakšen nulatri :)
Kar na hitro izžrebamo lačno petko, tudi dobitnika za solno terapijo sta znana. Mize v koči se šibijo pod dobrotami naših “skokic”. Mislim, če pa tukaj kdo odide lačen in žejen nazaj v dolino si je pa čisto sam kriv.

Vrh

Ok, na kratko, da povzamem vse skupaj. Če ste vsaj pol toliko uživali kot jaz, smo se imeli hudo fajn. Videli smo dosti novih ljudi, kateri se bodo vsaj po izrazu na obrazih, še vračali. Ja, saj je naporna ta naša Uršlja gora, sam je pa nam hudimano fajn .
In da vas še spomnim na decemberska termina 13 in 27. 12 je to…..uro pa že itak vrabci žvižgajo

Gasilska z eno tretjino

FOTOGALERIJA

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Aktualno, Foto utrinek, Slovenija, Zabava, Šport | 2 komentarjev

2 odgovorov

 1. Frik pravi:

  Pozdravljeni,
  čestitke organizatorjem, pobudnikom in vsem udeležencem. Z veseljem grem kdaj zraven. Štart torej ob 8.00 na Ivarčkem jezeru. 20.12. sem v vaših koncih, mogoče pa bo kdo vendarle ob 8.00 tam ;-) )
  LP iz MB

 2. deejay deejay pravi:

  Na Uršljo se hodi dnevno, tako, da sploh ne dvomim, da bi šel tisti dan sam na vrh. Prav gotovo se kdo pridruži ;)
  LPB

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !