site statistics

Smo na biciklu…

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Julij 2013
P T S Č P S N
« Jun   Avg »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Tišim picikl !

9.07.2013 ob 08:58, avtor deejay

V slovenskem jeziku bi se lepše slišalo “potiskam kolo” :) , ampak mi na Koroškem ga tišimo. Tišimo ga, če dobimo defekt, če nam zmanjka moči in sestopimo, tišimo ga lahko do bližnjega bifeja in iz njega :)   ….. in končno, tišimo ga zato, ker so brihtne glavice v Dravogradu prepovedale promet s kolesi skozi mesto :)


Skozi Lavamind, kateri je del Dravske poti se še peljemo

Ja sliši se naravnost absurdno, ampak tako je, s piciklom je skozi center mesta prepovedana vožnja s, na kar opozarja znak. Lahko se peljete  z avtom, tovornjakom, motorjem, buldožerjem če hočete, s piciklom pa nikakor. No ja, razen če tvegate, da vam možje v modrem ne izstavijo položnice, kar se je že tudi zgodilo.

Skozi Dravograd pa že tišimo :)

Da pa to ni vse, je potrebno dodati, da je Dravograd del Dravske poti, katere se prične v italijanskem Toblachu in se konča v hrvaškem Legradu. In verjeli ali ne, edino mesto od xy mest  , katere srečate ob poti v katerem je potrebno sestopiti….in tišati
In zdaj še ena zanimivost, krivcev ni :)

Tisti, ki bi lahko privzeli krivdo nase in rekli zaj ….  smo, bomo poskušali urediti zadeve, se mogoče na skrivaj nasmihajo in si mislijo svoje.
In prav zato je Peter Zajc, kateremu ni vseeno ali tišat ali gonit :) vzel stvar v svoje roke in organiziral akcijo Tišim picikl. Tokratna je bila tretja po vrsti in prav fajn je videti ljudi, kolesarje, ki to akcijo podpirajo s tem, da se ji pridružijo in složno tišijo picikle skozi Dravograd.
Akcija poteka vsako soboto ob 11.00 uri, kjer se udeleženci dobimo pri Traberku, se sprehodimo, po predpisih do občine in nazaj na štart :)


Peter nam pove za kaj se gre

Tokrat so nas na sredi Dravograda pričakale kamere, ja akcija pač postaja vse bolj odmevna in prav je tako, naj se ve, kakšni “šalabajzeki” pri nas odločajo o stvareh, katerih se njih, verjetno sploh ne tičejo. Ti, ki so nasprotovali piciklarjenju čez Dravograd, stavim, da nikoli niso videli picikla, no, če so ga že videli, pa verjetno še niso sedeli na njem.


CNN, NBC in KTV Dravograd, pričakala nas je županja ?

Sedaj so na občini uredili obvoz, ga tudi označili. Ampak ta obvoz je grozljiv, tudi zato, ker se peljete direkt mimo mrliške vežice in pokopališča. Ne predstavljam si, da je takrat ravno pogreb ….eh ne bom o tem…..


Samo tega ne…

Rad bi še napisal, da sem do Dravograda prišel z avstrijske strani. “Kamnolom” iz Raven proti Dravogradu (magistralka Ravne – Dravograd) postaja vsedalje hujši. Je bil pa zanimiv pogled v Lavamindu, kjer kar mrgoli kolesarjev. Kolesarska steza do nekdanjega mejnega prehoda je lepo očiščena, takoj na naši strani pa ….katastrofa, ko pomisliš, da bi raje picikl tišal, kot pa gonil….tako da, tišanje se lahko prične že tukaj :)
Pridružite se nam tudi prihodnjo soboto

Biciklistični pozdrav ;)

FOTOGALERIJA TIŠANJA PICIKLA

(foto by; dEE & Matej)
 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto utrinek, mtbkoroska-novice, vse o biciklarjenju | 12 komentarjev

12 odgovorov

 1. traberk pravi:

  Predlagam, da prestavijo strugo Drave višje, pa naj tam vodi kolesarska pot, jo bojo znali vsaj tržit, če je že mi dravograjčani ne znamo

 2. NoMercy pravi:

  no, ko boste “piciklisti” pogruntali, da gre za “bicikl” (podomačen izraz bycicle – dvokolo) boste pa tudi župana znali pocukati za rokav :)

 3. ToniT pravi:

  @NoMery
  Če bi ti vedel, da na našem koncu pravimo “picikl” ali pa “pecikel”, ne bi kvasil neumnosti.

 4. NoMercy pravi:

  @ToniT
  potem je pa tudi vseeno, celo prav, da nimate kolesarskih poti, da je prepovedana vožnja po mestu — saj se greste “pi/ecikliranje” :)

 5. pe(pi)cikl pravi:

  Padaj ne komplicirajte, na Koroškem vsi vedo za kaj se gre. Bicikel, bicikl, picikel,picikl, vs je eno in isto, pač popačenka, katera je vedno IN, kakorkoli se izgovori :)

 6. tavbi pravi:

  Pa smo tam. Iz akcje, ki bo nekoč omogočala tudi otrokom, da gredo s kolesom in Mariborske na sladoled v mestno jedro, se “preklamo” okoli besede, ki je vsakemu mulcu razumljiva. Pozdrav v vsem udeležencem akcije Tišim picikl

 7. nish nish pravi:

  Hahaha, dobra akcija.
  Mogoče pa v bodoče zaprejo center kar za vse in uredijo za vse obvoz mimo vežice. Glede na traparijo, ki so si jo že izmislili, tudi to ne bi bilo nič čudnega.

 8. Seby pravi:

  Nimate samo piciklov, ampak mate tudi raje zelenega pesa, kot pa korošico za ženo he,he,he…
  Pa unterhunte tudi mate, tiste loje he,he he

 9. Sandi pravi:

  Ja, zadeva mi je znana. Ampak, do junija tega nisem vedel, da je prepoved za kolesarje. Pa sem se šel prepričati na lastne oči. Iz SG do Šentjanža lepo po kolesarski, potem pač po glavni cesti. Kaj češ, če je tam konec kolesarske. Pač potrpiš tista dva kilometra in malo bolj pritiskaš pedala, da nisi ravno ovira na cesti. Ko pa se pripelješ čez most, lepo tabla, ki označuje Dravsko kolesarsko pot. Čez par metrov pa hladen tuš -znak za prepoved kolsarjem…!? Da ne bi izzival mož v modrem, jo urežen po Ribiški in pri prithofu gor, pa mimo Traberka na kolesarsko. Zdaj grem raje čez Črneče in Libeliče na kolesarsko za Velikovec.
  Kaj pa je rekla Frau Cigala v opravičilo? Ne zmorejo enega normalnega pogovora/dogovora, ko so prenavljali mestno jedro. Županja, civilna iniciativa in prometni minister. Sram naj jih bo, vse tri strani.

 10. Sandi pravi:

  Vidin na fotografiji, da je bila prisotna tudi regionalna TV in je županja tudi govorila… Se da kje videti ta prispevek?

 11. Sandi pravi:

  ..bo sedaj res kolesarska po starem mostu čez in po Ribiški…?

 12. jure pravi:

  odkar sm zvedo za prepoved mi kraj pameti ne pride vec s piciklom v dravograd.jo raje mahnem na kolesarsko proti mislinji,ce pa ze mam kake opravke v dravogradu pac avto vzamem.pa vec onesnazujem zato,pa kaj vsaj varneje je,ce ze kolesarske proti mestu ni.

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !