site statistics

Smo na biciklu…

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

Maj 2013
P T S Č P S N
« Apr   Jun »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

10. Ravensko kolesarjenje /foto/

31.05.2013 ob 12:25, avtor deejay

Obvezen vpis za evidenco

Vreme se je kot kaže sedaj skregalo z vsemi, no skoraj vsemi. Nas, kolesarjev se je usmililo. Ali pa se mogoče končno dobro z dobrim vrača. Ves teden pred soboto je deževalo, napoved ni bila nič kaj vzpodbudna, tudi za napovedan dan kolesarjenja. Ampak smo verjeli, da mogoče pa le ne bo dežja, na sonce niti pomisliti nismo upali…. ampak pazi, ravno slednjega je bil največ na soboto, ko se je pri nas odvijal Teden športa .


Poslanica našega precednika :)

In proti vsem pričakovanjem se je zbralo preko 60 udeležencev, kateri so se odočili, da bodo to nedeljo namesto župce imeli  na jedilniku testenine. Te je namreč dobil prav vsak, ki je prikolesaril do cilja.


Edi car z mladimi

Lepo je bilo videti nove obraze, za katere verjemem, da se bodo vrnili tudi prihodnje leto, saj ni bilo slišati niti ene pripombe, razen udeleženke, katero je “vodič” že v drugo speljal po napačni poti :)
Prišli so tudi stari mački s “tavlkim kolesam”, prišli so kolegi in kolegice z mtbkoroške ;) prišli so tudi tisti najmlajši, kateri so s seboj pripeljali dedke, za babice nisem siguren…. pogrešali smo  fante z GOrtine…..ampak še bo čas za to….

Naj se potovanje prične…

Štart je bil  kot vedno, izpred Doma telesne kulture na Ravnah. Pot pa že  dolgo nespremenjena. Krajša družinska trasa je namenjana za tiste najmlajše in tiste manj pripravljene, daljša za bolj pripravljene, čeprav upam stavit, da bi jo zvozili prav vsi, kateri bi se podali nanjo.

Ivarčko jezero

Potrebno je prikolesariti do Ivarčkega jezera, od tam je del ravnine in nekaj manjšega vzpona do Poštarskega doma….tu smo na najvišji točki, naprej gre samo navzdol.
Tako sem nekaj časa kolesaril s kolegom, kateri je rekel, da je letos sploh prvič na kolesu in je zmogel traso prevozit brez vsakih večjih problemov.


Tk ja, glavo še malo v desno…cheese  :)

Tukaj se namreč ne gre na čas, vsak “tekmujeje” sam s seboj in zmagovalec je prav vsak, kateri pripelje do izhodišča ture, kjer je tudi cilj.
Že takoj po štartu se porazdelimo v skupine, nenamerno, no, nekateri tudi namerno ;)
Sam sem bil tokrat večji del v ženski družbi, kjer smo klepetali pač o ženskih zadevat…se je bilo potrebno pač prilagoditi večini :)
Proti koncu so nas ujeli ubežniki, kateri so zgrešili pot in ga usekali do Poštarskega doma, kjer so za kazen morali spiti pivo…huda kazen :)


Pri Kotnikovi domačiji

Trasa pelje tudi mimo rojstne domačije našega Samorastnika Prežihovega Voranca, tudi tu smo se ustavili in ….dotočili vodo :)
Zadnji postanek je bil na … še vedno propadajočem Rimskem Vrelcu, hotuljska slatina je še vedno zakon….tu se nam pridružijo še tri izgubljene duše, katere pripeljemo srečno do cilja.


Kravce dol, mi gor :)

Na cilju pa kot vedno, dobra košta, malo čveka in nasvidenje prihodnje leto. Upam, da jih pride vsaj toliko kot letos….in če vsak drugi pripelje s seboj še kolega/kolegico…..huh….saj nas bo sto…. g. predsednik a ste “parajt”  za tako veliko številko :)


Pavza

Kolesarski pozdrav

FOTOGALERIJA

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Foto utrinek, Zabava, mtbkoroska-novice, vse o biciklarjenju, Šport | 2 komentarjev

2 odgovorov

 1. Ghost pravi:

  Super je blo, škoda, da ni podobnih kolesarjenj še več.
  prihodnje leto se spet vidimo

 2. Mistik pravi:

  Lepa je ta naša Koroška
  Odličen report :)

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !