site statistics

Smo na biciklu…

Strava

Potepanja

Arhiv

free counters
unique visitors counter

Koledar

November 2007
P T S Č P S N
« Okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

S biciklom po Koroški – Pliberška turca

2.11.2007 ob 21:31, avtor deejay

Tokrat se bomo s biciklom podali preko meje,katere pa bodo le še slaba dva meseca.Naslednje leto za prestop meje ne bomo potrebovali več osebnih izkaznic,nekajkrat se mi je letos namreč pripetilo,da sem hotel odpeljato turo po bližnji Avstriji,pa sem na meji obrnil,ker sem dokumente pozabil doma….le kaj se mi je vse vrtelo po glavi :)

proti Poljani

pri spomeniku svobode desno proti Avstriji

Torej,sama tura je z eno besedo fantastična še posebej sedaj,ko se narava bohoti v svojih barvah.Tole varijanto smo poimenovali Pliberška tura.Premagati je potrebno dobrih 55 kilometrov,vendar niso preveč naporni ,saj se v celotni trasi premagamo le 370 višinskih metrov.Sam sem jo danes odpeljal v smeri Ravne-Holmec – Lavamind –Dravograd – Ravne.

edini pravi klanec proti Holmecu,oznaka 10 %

Ravno zaradi sonca,saj nas sonce ne zapusti vse do Podklanca tj.6 kilometrov pred ciljem,kjer se odpeljemo vseskozi ob reki Meži do cilja-Raven.

Pot nas vodi po kolesarski stezi iz Raven pa skoraj vse do Prevalj,kjer preidemo na glavno cesto preko Poljane,kjer zavijemo desno proti mejnemu prehodu Holmec.Tukaj nas čaka edini klanec,ki se vleče kar dobra dva kilometra do gostišča Pik.

na vrhu klanca pogled proti mejnemu prehodu,sledi le še spust

Od koder pa pred seboj že zagledamo mejni prehod.Tukaj sledi spust do mejne kontrole.kaj kmalu na avstrijski strani naletimo na kolesarsko stezo,katere se držimo vse do Dravograda.Ja ,približno 40 kilometrov se bomo peljali izključno po dobro označenih kolesarskih stezah z mnogimi počivališči.Na cesto pa bomo zapeljali le,ko bomo prečkali kolesarsko stezo.

proti Pliberku že po kolesarski stezi

v križišču desno proti centru

Skozi mesto Pliberk smo v hipu,kjer v krožišču zapeljemo skozi Nončo vas.

v krožišču naravnost proti Nonči vasi

Vseskozi lepa ravnina,trasa pa je primerna za pravi nedeljski izlet,tudi otroci bodo varni na takšnih poteh.Potem je pred nami Vidra vas.Vseskozi pa nam pogled uhaja na zdajšnji Koroški Kilimandžaro _ Koralpe,kjer se že bohoti snežna oddeja.

v ozadju Kilimandžaro :)

Na vsem lepem se znajdemo V Dob-u,kateri je bil znan po tem,da je njihova odbojkaška ekipa nastopala v prvi avstrijski ligi.Kar ne bi bilo nič čudnega,če Dob ne bi bil vasica s par hišami in brez prave telovadnice,tako,da so fantje morali tekme igrati v Celovcu.Za ekipo pa so nastopali številni nekdanji igralci Fužinarja.

pred Dobom dobro urejeno počivališče

Kaj kmalu prispemo,do glavne atrakcije te poti tj.viseči most,kateri je bil narejen samo za kolesarje in financiran s strani Evropske unije.Vožnja preku mostu ,vsaj prvič je za vsakega prav posebno doživetje.Naj še omenim,da je pred mostom kateri nosi ime po Sv.Luciji,pravo bicikl počivališče opremljeno z zemljevidom kolesarskih poti ,klopcami, nadstreškom ,kateri te obvaruje v primeru naliva in tekočo vodo.

počivališče pre mostom

kolesarski viseči most Sv.Lucija

Od tukaj gremo skozi vas Neuhaus vse do Lavaminda,kjer pa v križišču takoj pri kolesarski trgovini zavijemo desno.

proti Neuhaus-u

le kaj sedaj cveti

Pot nas bo vodila mimo bloka.Kasneje pa vseskozi ob Dravi.Pot je odlično opremljena s talnimi oznakami in če sledimo le-tem nimamo kje zgrešiti.

ko prispemo preko Drave v križišču desno

mimo bloka

če sledimo tem oznakam se je nemogoče izgubiti

S tem se izognemu samemu centru mesta in prispemo na plano pred mestom ,kjer pa spet zapeljemo na kolesarsko stezo ob glavni cesti in kaj kmalu se znajdemo pred mejnim prehodom Vič.Od tukaj ni več daleč do Dravograda.

jesenska idila, ob Dravi po kolesarski stezi

ker ju turca namenjena uživanju le upoštevajte ta znak,pa čeprav je namenjen avtomobilom

Vse do mesta Dravograd se lahko zapeljemo po kolesarski stezi.

ekola in že smo v Sloveniji,kolesarska steza le še do Dravograda

V Dravogradu pa vse po starem,glavna cesta,ogromno prometa,potrebo je biti posebno pazljiv.Še posebej,če se odločimo priti do Raven po glavni cesti.Sam bi vam priporočal varijanto do Bukovske vasi,kjer zavijemo desno proti Selam in na Selah spet desno preko Kotelj do Raven.Pot se podaljša za dobri 8 kilometrov,je pa cesta dosti manj prometna.

Takole ,odpeljali smo še eno turco po Koroških cestah,tokrat smo zraven priključili avstrijsko-koroško,katera pa je znana po odličnih kolesarskih poteh.Kjer pa je potrebno zaviti na cesto naletimo na potrpežljive voznike in pa njihovo uvidevnost do kolesarjev.Tako blizu nas pa takšna razlika.V naslednji priliko jo mahnemo do Koralp.Turco pa seveda opišem tudi tukaj.

namesto vas uživala na turi deejay in simon ;-)

Biciklistični pozdrav

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v mtbkoroska-novice, vse o biciklarjenju, Šport | 6 komentarjev

6 odgovorov

 1. whell pravi:

  mmmmmmmmmmm

 2. deejay deejay pravi:

  :) pozabil pripisati,da je bila povprečna temperatura 8°C,vendar če si primerno oblečen je to najmanjša ovira

 3. Giant pravi:

  Res je bilo super. Lepo se je voziti po naši čudoviti Koroški. Koroška je lepa tudi tam, kjer uradno pripada avstrijcem. Pa vendar je še vedno naša.Zapeljite se po opisani trasi, pa boste videli!

  Slike sicer povedo veliko,vsega pa le ne. Vam povem, da sva imela z Deejem res lep izlet. Tak dopoldanski sprehod s kolesom.

  Škoda, da je Wheel uradoval. Šulc pa naju je verjetno ves premražen opazoval z Uršlje…

 4. SM|LEY pravi:

  Odlična trasa, odpeljano danes zjutraj pri 5-6 stopinjah :) Hvala za idejo!!!!

  Lp,
  Dejan

 5. deejay deejay pravi:

  odlično Smiley,upam,da najdeš še kakšno idejo ;-)

 6. Komisar pravi:

  Hej lepo! Ravno včeraj sem prekolesaril še zadnji del do Maribora. Sprašujem, če kdo ve, kako je z dravsko kolesarsko potjo po Hrvaški do Osijeka. Rad bi celo naredil, od izvira do izliva v Donavo….
  Se priporočam za informacije. lp.5r

Komentiraj

Pozor: Tvoj komentar bo objavljen, ko ga odobri avtor bloga. Prosim, ne pošiljaj istega komentarja dvakrat.

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !